Stire

Retrospectivă - Record de vizitatori la Zilele Aradului

26.08.2008 ⋅ 0 comentarii

„Zilele Aradului”, mai exact Primăria Municipiului Arad şi Casa de Cultură a Municipiului au făcut publice rezultatele celor şapte zile dedicate arădenilor. Evenimentele s-au arătat  foarte reuşite, fapt demonstrat de numărul mare de spectatori din acest an. Număr care s-a ridicat la zeci de mii. Nici ultima zi, chiar dacă a fost ploioasă,  nu i-a ţinut pe arădeni în casă. Festivalul Cătlanelor a avut în acest an un real succes. S-au vândut 7.000 de tichete pentru mâncare, bani care vor fi donaţi unei fundaţii.

Ieri, atmosfera de sărbătoare  s-a făcut simţită în tot oraşul, spectacolele, expoziţiile sau concursurile sportive au fost atracţii pentru toate vârstele şi pentru toate gusturile. Toate activităţile din programul Zilelor Aradului 2008 s-au bucurat de participare record, începând chiar cu evenimentele pregătite pentru deschiderea oficială din Parcul Eminescu. În seara zilei de 18 august arădenii au fost aşteptaţi cu muzică de promenadă, majorete şi  personaje în costume de epocă. Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad şi viceprimarul Ovidiu Marian au anunţat deschiderea oficială a Zilelor Aradului 2008. Orchestra şi Corul Filarmonicii de Stat au susţinut un concert inedit împreună cu invitatul special al serii, Nicu Alifantis. Aproape o mie de spectatori au aplaudat concertul  „Arădenii cântă pentru arădeni” susţinut de artiştii arădeni. În premieră în acest an, Parcul Eminescu  a fost timp de câteva zile un spaţiu de spectacole în aer liber, unde au fost aplaudaţi pe rând actorii Teatrului Clasic Ioan Slavici, cu spectacolul „Decalog”, orchestra filarmonicii arădene cu un regal vienez, corul casei de Cultură a municipiului şi concertul inedit al artistei Lavinia Răducanu acompaniată de taraful Rromak

140 de diplome

Zilele Aradului a fost ocazia specială pentru 140 de familii arădene care aniversează în acest an 50 de ani de căsnicie de a se bucura împreună şi de a povesti din experienţele reciproce.  „Cuplurile de aur” au fost sărbătorite în parcul Eminescu, cu flori, diplome,  premii şi valsuri vieneze. Primarul Municipiului, Gheorghe Falcă împreună cu viceprimarii, Levente Bognar şi Ovidiu Marian, i-au felicitat pentru frumoasa aniversare a unei jumătăţi de secol de căsnicie şi le-au urat tuturor multă sănătate şi mulţi ani fericiţi în continuare împreună.

Un alt eveniment emoţionant a avut loc la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Vîrstnici. Pensionarii care locuiesc la acest cămin s-au întâlnit cu alpinistul arădean Zsolt Torok şi cu viceprimarul municipiului, Ovidiu Marian, care i-au invitat să-şi pună semnăturile pe drapelul Aradului, care va ajunge pe unul din vârfurile hymalaiene.  Pentru Zilele Aradului, Centrul Comercial Armonia a fost un adevărat festival de artă urbană. Zeci de tineri arădeni au participat la concursurile de street-dance, graffiti şi fotografie.

Mii de arădeni în cartiere

Sărbătoare şi voie bună a fost şi în cartiere. Mii de arădeni au participat la concertele de muzică populară unde au urcat pe scenă să cânte pentru arădeni îndrăgiţii solişti Nicoleta Voica, Laza Cnejevici, Nicu Novac, Luca Novac, Daniela Dudaş, Ştefan Muntenaş, Nelu Zadic, Lucian Zadic, Aurel Ungur, Viorel Leric, Ion Rogobete, Irina Iovescu, acompaniaţi de orchestra şi dansatorii ansamblului folcloric Doina Mureşului.

Concerte incendiare pe ştrand

Weekendul i-a strîns pe arădeni la Ştrandul Neptun, unde au avut loc două concerte extraodinare. Recitalurile susţinute de artişti şi trupe de top, mulţi în premieră în Arad,  au fost aplaudate vineri şi sâmbătă de un public entuziast format din peste 20 de mii de spectatori. Show-uri de lasere şi artificii au electrizat atmosfera.

7.000 de tichete vândute

Nici vremea ploioasă de dumincă nu i-a speriat pe arădenii dornici să continue petrecerea la sărbătoarea Aradului. În ciuda timpului nefavorabil, Festivalul Cătlanelor a fost una din cele mai de succes acţiuni din cadrul Zilelor Aradului 2008. Bunătăţile au fost degustate cu mare entuziasm, sute de oameni aşteptând nerăbdători încă de dimineaţă ca bucătarii să prepare  gulaşul. Banii încasaţi pe cele 7.000 de tichete vândute sunt destinaţi  fundaţiei „Renincoore Open Hand”,  care se ocupă de ajutorarea copiilor în dificultate din Municipiul Arad.

Primarul mulţumeşte arădenilor

Primarul Municipiului, Gheorghe Falcă, transmite mulţumiri tuturor arădenilor pentru entuziasmul cu care au răspuns invitaţiei de a participa la sărbătoarea  oraşului nostru, şi sponsorilor care au sprijinit organizarea Zilelor Aradului 2008.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro