Stire

La sesiunea a doua a Examenului de Bac, Matematica nu a mai dat bătăi de cap

26.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Puţin sub 400 de elevi în an terminal de liceu s-au prezentat ieri, la Colegiul Economic Arad sau Grup Şcolar Forestier Arad pentru a susţine a doua sesiune a Examenului de Bacalaureat 2008.

Ieri au fost examinaţi doar absolvenţii ce în sesiunea din iunie nu au promovat la probele Matematică, Istorie şi Geografie, urmând ca în decursul zilei de astăzi elevii ce nu au trecut la proba de Specialitate să mai aibă o şansă.

„În judeţul Arad, am avut un număr de 391 de elevi înscrişi pentru a doua sesiune de Bacalaureat, dintre care s-au prezentat numai 386 de elevi, cinci elevi neprezentându-se la Proba D. Din fericire, această probă s-a desfăşurat fără incidente. Rezultatele finale, inclusiv rezultatul contestaţiilor, se vor cunoaşte în data de întâi septembrie,” declară Nicolae Pellegrini, inspector şcolar în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

Dintre toate cele trei probe din care s-a dat ieri reexaminarea, cele mai multe probleme le-a pus din nou, disciplina Matematică, însă, spre surpriza candidaţilor, în această a doua sesiune, subiectele au fost puţin mai uşoare: „Am avut timp vara aceasta să învăţ la matematică, şi mi s-a părut că subiectele nu au fost nici grele, nici uşoare,” ne declară un candidat uşurat că a luat sfârşit şi cea mai înspăimântătoare probă de examen.

Lejeritatea cu care se pare că au tratat absolvenţii subiectele extrase la matematică a fost recunoscută chiar şi de către cei ce au făcut parte din comisia de corectare, care ne-au declarat că în mod vizil, candidaţii păreau mult mai zâmbitori după ce au ieşit din sala de examen, în comparaţie cu sesiunea precedentă.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andrea Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro