Stire

Roxana, fetiţa de 13 ani operată de tumora gigant - Va primi ajutor pentru persoanele cu handicap

26.08.2008 ⋅ 0 comentarii

După intervenţia chirurgicală la care a fost supusă la Institutul Oncologic din Cluj, medicii specialişti care au operat-o şi i-au urmărit starea de sănătate a recomandat familiei să îi întocmească fetei un certificat de invaliditate, atâta timp cât este sub tratament.

Dr. Emilia Mihuţ din cadrul Institutului Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuţă” Cluj Napoca, ne-a declarat: „Am discutat cu mătuşa fetei să se prezinte la comitetul care eliberează certificatele de invaliditate, pentru că, atâta timp cât ea se află sub tratament la noi, ea ar putea beneficia de încadrarea în handicap 1, şi astfel ar putea beneficia de anumite gratuităţi şi chiar sprijin financiar.”

Am discutat despre această problemă şi cu Gheorghe Chira, un apropiat al familiei fetei, care ne-a informat că se va interesa personal despre modalittea de a a i se elibera fetei cât mai repede certificatul, pentru ca Roxana să primească ajutor. „Trebuie să primim mai multe acte de la medicul specialist, iar mai apoi ca tatăl să vină să depună dosarul la noi. Tatăl fetei poate discuta cu colegii mei la noi la sediu, sau să sune la numărul de telefon 0257. 210055, interior 112, unde este Serviciul de Evaluuare Complexă Copii, pentru a pimi mai multe informaţii,” declară Angelica Stana, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Toţi cei care au fost impresionaţi de cazul acestei fete de numai 13 ani, şi doresc să o ajute, pot face acest lucru depunând bani în contul deschis la BCR: RO56RNCB0015103611120001, pe numele Aurel Brudaşcu.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andrea Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro