Stire

Fotbal-Liga a II-a - Mai buni dec?t ?şepcile roşii?

26.08.2008 ⋅ 0 comentarii

UTA-U Cluj 2-1 (1-0)

Stadion UTA, gazon bun, vreme bună pentru fotbal, spectatori aproximativ 5.000

UTA: Huţan - Melinte, Toc, Buican, Văsâie - Bălan, C. Todea, Ilin, M. Gheorghe (88 Puie) – Roszel (Irinel Dumitru), Ibeh. Antrenor: Ionuţ Chirilă

U. Cluj: Merllier - Şuller, Cordoş, Marincău, M. Jovanovic (57 Borza) - Matiş (53 Ţene), Soporan, Văşcan, Buş - Băd, Robson (73 Suciu). Antrenor: Marius Popescu

Arbitri: Ciprian Danşa (Oradea) - Nicolae Megheşan (Tg. Mureş) şi Iulius Timar (Oradea). Rezervă: Remus Avram (Timişoara)

Obsevator FRF: Laszlo Sajtos (Sibiu).

Nesperat de mulţi spectatori au fost prezenţi ieri-seară la confruntarea derby a etapei a II-a din liga secundă, seria B, între două formaţii de tradiţie în fotbalul românesc, UTA şi U Cluj. Lovitura de începere a meciului a fost dată, în mod simbolic, de către fiul şi nepotul lui Iosif Petschovschi, Ladislau, respectiv „Joe” Petschovschi.

Am avut parte de o partidă frumoasă cu nenumărate faze de poartă încă din debut. Oaspeţii au ratat o primă oportunitate în minutul 7 prin brazilianul venit de la CSM Rm. Vâlcea, Robson, dar şutul său din careul mic a fost parat de portarul Huţan. UTA a deschis apoi scorul, în minutul 10, gol marcat de Mircea Gheorghe la o centrare expediată de Ilin, balonul poposind la colţul lung al porţii apărate de Merllier.

A urmat o nouă ocazie importantă la poarta arădeană, în minutul 25 acelaşi atacant Robson a trimis puternic cu capul, dar Huţan s-a remarcat şi a respins printr-o robinsonadă de sub transversală. Arbitrul Danşa a avut o prestaţie slabă şi a fost deseori apostrofat de public pentru deciziile luate. Numărul cartonaşelor galbene arătate a ajuns la cifra 5, de la UTA fiind avertizaţi Buican, Văsâie şi Irinel Dumitru, iar de la oaspeţi, Băd şi Văşcan.

Până la pauză am mai notat şutul lui Todea, respins de goal-keeper-ul clujean, dar şi şarjele ofensive purtate mai ales de fostul utist, Flavius Băd. Echilibrul din teren se rupe în minutul 51, când UTA majorează avantajul pe tabelă prin nigerianul Ibeh, din nou unul dintre cei mai buni de pe teren, alături de Mircea Gheorghe.

Roszel a centrat din careu la întâlnire şi John Ibeh nu a ratat ţinta, mingea strecurându-se cu toată opoziţia lui Merllier, în plasă. Era 2-0 şi galeria „alb-roşie” cânta, aprinzând torţe şi fumigene, culmea „alb-violete”. Fază de cascadorii râsului în minutul 57, căpitanul oaspeţilor Milan Jovanovic şi-a rupt tricoul şi în lipsa unuia nou, cu acelaşi nr. 6, a fost schimbat cu Borza.

UTA nu profită de degringolada din formaţia oaspete şi practic când nu se aştepta nimeni, clujenii au redus din diferenţă în minutul 78, tot în urma unei faze cu accente tragi-comice: Buican a degajat greşit şi proaspătul intrat pe teren, Ţene a marcat un gol de kinogramă de la aproximativ 30 de metri, printr-un lob ce l-a surprins ieşit dintre buturi pe Sebastian Huţan. Era 2-1 şi au urmat emoţii până la fluierul final, mai ales că „studenţii” de pe Someş au încheiat partida în atac, având şi o serie de lovituri libere, din fericire de la distanţe apreciabile, iar reduta arădeană a rezistat. Fotbaliştii lui Chirilă au dat totuşi senzaţia că li        s-a cam terminat benzina spre finalul jocului.

Fluierul final a consfinţit o victorie muncită şi meritată de către UTA, echipa mai lucidă şi pragmatică. Obţinerea celor trei puncte puse în joc i-a entuziasmat pe fanii arădeni care şi-au aplaudat minute în şir favoriţii, atmosfera creată pe stadion fiind demnă de primul eşalon.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin Puşcuţă ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro