Stire

UTA, letală şi ?n perfuzii

27.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Arădenii au simţit momentul dificil al „Bătrânei Doamne” şi au stabilit – poate – un record de audienţă în Liga II-a, cu ocazia partidei de luni seara. Peste 5.000 de fani „alb-roşii” s-au adunat sub reflectoarele din Calea Aurel Vlaicu, pentru a-şi conduce echipa favorită spre un succes de moral, într-un moment cât se poate de critic, împotriva uneia dintre principalele contracandidate la promovarea în elită.

UTA a avut ghinionul de a fi lovită de accidentări mai tot timpul, pe parcursul celor două sezoane petrecute în Liga I. Se pare că ghinionul nu s-a spart nici cu un eşalon mai jos, însă, spre deosebire de întâlnirile abordate – parcă – fatalist cu Lăcătuş sau Barbu, de această dată, arădenii au părut convinşi că pot câştiga cu Universitatea Cluj chiar şi fără 11 jucători. Fiecare fotbalist şi-a pus mijloacele tehnice, experienţa sau exuberanţa tinerească, în cazul lui Toc, Melinte sau Puie, în slujba echipei. O echipă bine gândită şi aşezată înţelept de Ionuţ Chirilă. 

De multe ori, managerul „textiliştilor” dă impresia că exagerează pomenind la tot pasul de relaţiile de joc, automatismele, cu care şi-a obişnuit elevii în perioada de pregătire, însă, cel puţin împotriva „şepcilor” roşii, acestea au fost evidente. Acoperind bine tot terenul, utiştii au creat un bloc funcţional ce s-a „rotit” bine atât pe faza defensivă, cât şi pe cea ofensivă. Cele câteva nesincronizări au apărut ca urmare a faptului că Buican, Toc şi chiar Huţan, care a ieşit să culeagă balonul de 2-1, dar nu a fost înţeles de coechipierii din faţa sa, nu au prea evoluat împreună în meciurile de pregătire. Era clar că dispariţia bruscă a „senatorului” Chiţa se va resimţi într-un fel, cum nici Roszel nu a fost Edson şi asta cu toate că „Rooney” a făcut – poate – cel mai reuşit meci al său în tricoul „alb-roşu”. 

Automatismele s-au sesizat mai ales la mijlocul terenului. Într-o formulă cu Ilin, C. Todea, Bălan şi Mircea Gheorghe, UTA pare a avea siguranţă pe faza de acoperire, dar şi forţă ofensivă. Todea şi Bălan apar pe rând în preajma careului advers pentru combinaţii scurte cu atacanţii sau şuturi, iar tehnicii şi rapizii jucători de bandă, Ilin şi Gheorghe oferă centrări utile, dar şi creează superioritate prin pătrunderi solitare. Deşi mai are dificultăţi în special la jocul cu spatele la poartă, Ibeh se simte din ce în ce mai bine ca atacant, marcând pentru a doua etapă consecutivă. Robert Roszel a fost soluţia de moment, găsită inspirat de Chirilă, dar este evident că UTA mai are nevoie de un „vârf” pur sânge, cu viteză, forţă de pătrundere şi sânge rece în faţa porţii. 

Concluzionând, „Bătrâna Doamnă” a evoluat în multe momente ale partidei peste aşteptări, demonstrând, în primul rând, o unitate a grupului uitată de ceva timp. UTA a arătat că poate fi letală şi în perfuzii şi asta nu e puţin lucru. Salariile pe luna iunie i-au mai vindecat pe fotbalişti, dar asta nu înseamnă că perfuziile nu stau pregătite pentru încă o cură. Banii pe luna iulie nu s-au identificat încă, jucători ca Mihuţ, Chiţa sau Edson vor mai lipsi cel puţin o lună, iar UTA nu are voie să rateze prea multe puncte. 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Călin Mnerie ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro