Stire

Dezorganizare totală la Permise - O săptăm?nă de stat la cozi pentru un dosar

28.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Arădenii care au avut treburi de rezolvat în ultima perioadă pe la birourile Serviciului de Permise din cadrul Prefecturii Arad au retrăit din nou clipele dinainte de Revoluţie, când se trezeau cu noaptea-n cap şi stăteau ore în şir la cozi la lapte şi pâine. Înghesuială, nervi întinşi la maximum, stres, oboseală... Aceasta este, de mai multe zile, atmosfera la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere din cadrul Prefecturii Arad.

Zeci de arădeni din întreg judeţul aşteaptă, unii chiar şi de o săptămână, să li se facă o poză sau să li se preia un dosar de înscriere ori de preschimbare a permisului. După ce o zi întreagă aşteaptă să le vină rândul, la sfârşitul programului sunt trimişi acasă, urmând ca a doua zi să o ia de la capăt. În timp ce oamenii au ajuns la limita răbdării, cei care ar trebui să răspundă de activitatea Serviciului de permise Auto spun că... totul este în regulă.

Cu nervii la pământ...

Îmbulzeală ieri, la orele 11,00, pe coridoarele Serviciului de Permise Auto. Cozile formate de cei care aşteptau să ajungă la ghişee se întindeau până pe coridoare, iar rândurile se mişcau încet, parcă în reluare. Unii dintre oameni spun că s-au trezit cu noaptea-n cap, la ora 4,00, ca să ajungă să ia număr de ordine. „De o săptămână mă chinui să îmi depun dosarul pentru programarea de preschimbare a permisului auto. Lumea se calcă efectiv în picioare ca să ajungă la ghişee. E ca la nebuni. Şi ieri (marţi n.n.) am stat de la opt până la patru după masă. Astăzi m-am trezit la şase şi tot nu am ajuns să intru. Îmi pare rău că nu m-am trezit la patru. Într-o săptămână, de când stau pe la cozi, o singură dată am reuşit să ajung înăuntru. Şi atunci, ce credeţi?!... Mi-au spus că mi-au pierdut chitanţa cu care am plătit taxa. Aşa că a trebuit să ies afară ca să le duc o altă chitanţă. Şi am luat-o de la capăt. Din nou stau la cozi şi nu ştiu când o să mai ajung să intru. Cu toate că e harababură, din patru ghişee câte există, doar la unul se fac reprogramări. Oamenii au ajuns să îşi vândă unul la altul numerele de ordine contra sumei de 50 de lei...”, ne-a spus un tânăr care a preferat să rămână anonim, spunându-ne că nu vrea să aibă probleme la examen.

Un alt client al Serviciului de Permise, extrem de supărat, a fost Florin Şandru: „Ne-au prostit să venim la şapte dimineaţa la poartă că ne dau bilete cu numere de ordine. Noi am venit la şapte, iar ei au venit abia la opt. Am numărul 70 şi mi s-a spus că nu o să intru azi. Nu sunt din Arad, sunt din Seleuş. În fiecare zi să vin de la Seleuş la Arad?!... Asta e bătaie de joc. Bine că au două ore de pauză, între 12,00 şi 14,00. Ce fac în aceste două ore, merg la plajă?...”

Toţi cei care aşteptau pe coridor au început, care mai de care, să-şi verse năduful, spunând că sunt purtaţi zile în şir pentru nişte lucruri care s-ar putea termina în câteva minute, dacă ar exista puţină organizare. „Mie îmi trebuie doar o poză să îmi facă şi atât. Stau aici din nou de la şase dimineaţa şi încă nu am ajuns. Şi staţi, că acum nu e nimic, în urmă cu câteva zile a fost aşa o coadă până jos la intrare!...”

Prefectul: „Nu există nici o problemă!”

După ce am stat de vorbă cu oamenii, am dorit să aflăm şi o poziţie oficială, însă de la secretariat ni s-a răspuns că şeful Serviciului e în concediu, iar înlocuitorul său e pe teren, ocupându-se de examinări şi nu are voie să aibă telefonul deschis. Aşa că nu ne-a rămas decât să vorbim cu prefectul Gavril Popescu, pentru că Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere se află în subordinea Prefecturii. Nici de aici însă nu am reuşit să aflăm nimic. Foarte supărat că am îndrăznit să îl sunăm şi să îl întrebăm despre activitatea unei instituţii din subordine, trimisul guvernului în teritoriu ne-a spus că de fapt toată harababura din interiorul instituţiei este invenţia noastră, din lipsă de subiecte: „Iar nu aveţi ştiri şi vreţi să inventaţi ? Aţi văzut la televizor cazul de la Serviciul de Permise din Ploieşti şi vreţi să scrieţi şi voi acuma?... Nu există nici o problemă la serviciul nostru, că altfel aş fi ştiut. Deci poziţia mea oficială este că nu există nici o problemă...”

După încă un schimb de replici similar, lămuriţi buştean, ca de fiecare dată după o discuţie cu prefectul, am încheiat conversaţia. Doar atât a înţeles domnia sa din cele comunicate de noi. Atunci nici nu ne mirăm că de o vreme încoace, la instituţiile din subordinea Prefecturii, organizarea şi serviciile lasă mult de dorit. Vorba aceea, „peştele de la cap se-mpute”...

Sursa: Glasul Aradului

Autor: G.L. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro