Stire

Revoltător - Muşcată de c?ine şi apoi abandonată

29.08.2008 ⋅ 0 comentarii

O fetiţă de doar doi anişori din Arad a fost abandonată de mamă după ce din neglijenţa femeii, fetiţa a fost muşcată în zona capului de un câine. Odată ajunsă fetiţa la spital, mama s-a făcut nevăzută, uitând de copila suferindă. În acest moment, fetiţa este în stare bună. De aproape zece zile micuţa poate fi considerată orfană, doar asistentele şi celelalte mame din salon cu suflet îngrijindu-se de ea.

Drama prin care trece micuţa a început acum zece zile când, lăsată nesupravegheată de cea care i-a dat viaţă, a fost atacată cu brutalitate de un câine. După ce a scăpat de fiară, mama ei a dus-o de urgenţă la spital, însă, deşi medicii au insistat ca micuţa să rămână internată, femeia a refuzat şi a luat-o pe propria răspundere acasă.

În aceeaşi zi, mama s-a dus glonţ la o vecină şi a rugat-o să aibă grijă de micuţă doar pentru câteva ore, cât femeia a spus că pleacă cu treabă prin oraş. Din acel moment vecina nu a mai văzut-o, iar copila a rămas în grija sa. După nici două zile, starea micuţei s-a agravat iar femeia disperată a alergat cu ea la spital.

Medicii s-au îngrozit când au văzut în ce stare se află  fetiţa. Avea capul umflat şi arăta groaznic, După trei zile în care micuţa a stat la reanimare, a fost mutată la pediatrie, acolo unde se află şi în acest moment sub atenta supraveghere a medicilor.  Cadrele medicale ne-au informat că nici mama ei sau alte rude nu au trecut să o viziteze. Fetiţa pare totuşi să se fi îngrăşat şi să fi înregistrat progrese şi pe plan psihic în tot acest timp.

Personalul secţiei de pediatrie a sesizat imediat autorităţile, iar de două zile mama este căutată de poliţie. Oamenii legii au  fost informaţi că femeia se află într-o altă localitate şi urmează să se întoarcă în curând. De altfel şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad a fost informată de fetiţa abandonată în spital. „De îndată ce starea sănătăţii fetiţei va fi bună pentru externare, vom lua copilul în evidenţa noastră în regim de urgenţă”, a declarat Angelica Stana, purtător de cuvânt DGASPC Arad.

Dacă va fi găsită şi se va stabili că şi-a abandonat copila, mama ar putea fi decăzută din drepturile părinteşti.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro