Stire

O iniţiativă inedită - Sanctuar pentru caii maltrataţi

29.08.2008 ⋅ 0 comentarii

O asociaţie pentru protecţia animalelor arădene face demersuri pentru înfiinţarea primului sanctuar din ţară pentru caii maltrataţi. Ideea vine din partea unor iubitori de animale care         s-au săturat să privească fără să ia atitudine cum tot mai multe cabaline sfârşesc în chinuri groznice. Dacă sanctuarul va fi înfiinţat, aici caii vor fi ocrotiţi până la sfârşitul vieţii lor, fără a fi daţi spre adopţie. 

Vorbim despre Fundaţia „Animed“ din Arad, ai cărei membri consideră oportună înfiinţarea acestui lăcaş, unde aceste animale, abuzate şi abandonate de stăpâni vor beneficia de îngrijire, fără ca ele să fie sacrificate sau date spre adopţie. Pentru realizarea obiectivului, conducerea asociaţiei a luat legătura cu Autoritatea Hipică Naţională „Ni s-a spus că, încă, în ţara noastră nu există sanctuare pentru cai. În prezent căutăm un teren pe care să fie construit acest sanctuar, unic în ţară. Am luat legătura şi cu asociaţii pentru protecţia animalelor din SUA, Anglia şi Australia pentru a ne sprijini“, a declarat, Claudiu Iosim, preşedintele asociaţiei.

Acesta consideră că violenţa aplicată animalelor de datorează şi faptului că românii nu îngrijesc cabalinele decât dacă obţin şi un beneficiu material pe spatele acestora, prea puţini fiind cei care îşi permit acest lux pentru frumuseţea lor.

Se pare că „Animed“ deja găzduieşte un cal care a fost găsit abandonat pe o stradă din Arad. Numele lui este  Horsy. Când a fost găsit era slăbit, plin de răni. I s-a găsit un adăpost provizoriu, iar acum este în tratament.

Animale maltratate, dovadă clară a lipsei de civilizaţie

Nu de puţine ori am fost martorii bătăilor aplicate de stăpâni cailor care nu se ridicau la înălţimea „aşteptărilor“. Nu de puţine ori am văzut animale abandonate în plină stradă şi pur şi simplu uitate. Din acest motiv am fost blamaţi de occidentali şi catalogaţi ca fiind cruzi şi fără suflet. Iniţiativa vine într-un moment în care, parcă mai mult decât altădată, realitatea crudă a modului în care ne-am obişnuit să tratăm animalele devine o emblemă pentru noi. Mult trâmbiţata Poliţie a Animalelor, care funcţionează de vreme îndelungată în ţările civilizate, pare să nu prindă contur la noi, chiar dacă este extrem de necesară. În condiţiile acestea, când brutalizăm animalele fără să existe o bază legală care să ne sancţioneze, ideea asociaţiei pare să fie extrem de inteligentă şi binevenită.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: (C.B.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro