Stire

Se scumpesc chiriile

29.08.2008 ⋅ 0 comentarii

Sfârşitul vacanţei aduce şi o inevitabilă creştere a chiriilor la locuinţe. Elevii şi studenţii nevoiţi să locuiască în chirie  pentru a-şi continua studiile se pot aştepta la o majorare a acestora. Acesta este momentul în care proprietarii profită de creşterea numărului de cereri şi majorează preţurile.

Unii dintre proprietarii de locuinţe percep preţuri mai mult decât piperate în această perioadă, ajungând să nu îşi poată închiria locuinţele. Agenţiile imobiliare încep să fie tot mai asaltate de cerere şi ofertă odată cu începerea noului an şcolar sau universitar. Căutarea unei locuinţe se poate transforma într-un calvar în momentul în care preţurile nu sunt justificate de condiţiile oferite. Un exemplu în acest sens ar fi perceperea unei chirii de 150 de euro, pentru un apartament confort doi, nemobilat, într-o zonă nu foarte centrală. „Sfârşitul sezonului estival şi începerea anului universitar a determinat o creştere a chiriilor şi anume cu 10 %  deocamdată, însă preţul va mai creşte. În schimb, vânzările au scăzut din pricina preţurilor mult prea ridicate. Proprietarii care doreau să vândă un apartament acum aleg măcar să îl închirieze văzând că nu îl pot vinde“, afirmă Eugen Cojocariu, administrator al unei agenţii imobiliare din Arad.

Cei care îşi caută locuinţe cu chirie trebuie să fie atenţi în această perioadă deoarece cererea dictează oferta iar condiţiile nu sunt întodeauna pe măsura preţului solicitat.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: C.U. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro