Stire

Lupeni, o ?redută? pentru UTA - ?Va fi o luptă dură?

30.08.2008 ⋅ 0 comentarii

...spune managerul Ionuţ Chirilă despre confruntarea din această dimineaţă, dintre Minerul Lupeni şi „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc. „Alb-roşii” au la activ patru puncte în campionat şi fac parte dintre echipele cu pretenţii în Liga a II-a  şi-şi doresc să rămână neînvinşi şi după acest meci.

De fapt, antrenorul Ionuţ Chirilă a spus că nu va fi nicio nenorocire dacă UTA nu va câştiga în fieful „minerilor”, în condiţiile în care îi lipsesc zece jucători, iar Lupeniul este cunoscută drept o formaţie foarte determinată pe teren propriu.

Tocmai de aceea, Ionuţ Chirilă şi-a avertizat elevii că vor avea parte de un meci pe viaţă şi pe moarte şi nu ştie cum vor reacţiona tinerii săi fotbalişti în condiţiile grele de la Lupeni. „Cu siguranţă, va fi un meci mai greu decât cel cu Universitatea. Clujenii au jucat fotbal la Arad, s-au deschis, la Lupeni va fi cu totul altceva. Având o pregătire fizică bună, gazdele vor pune presiune pe noi, vor pune tare piciorul, ne aşteaptă o partidă de luptă. Nu avem voie să ne lăsam mai prejos, dar în limita regulamentului”, a spus managerul „alb-roşilor”, care, totuşi, cunoaşte şi o altă cale prin care arădenii se pot impune la Lupeni. „Sper să răspundem cu un joc de pase, să fim inteligenţi şi determinaţi. Dacă vom avea şi un arbitraj corect, nu cum s-a întâmplat în primele două etape”, a adăugat Chirilă, care mai crede că absenţele experimentaţilor Mihuţ, Chiţa sau Edson vor conta mai mult decât în partida cu „şepcile roşii”. De asemenea, tehnicianul utiştilor a mai spus că se aşteaptă mai mult de la Mircea Gheorghe, jucător care nu l-a mulţumit în întregime în partida de luni.

De partea cealaltă,  amfitrionii nu pot conta doar pe atacantul Vlăduţi, eliminat în runda precedentă, cu FCM Târgu Mureş. În rândul „minerilor” se vor afla şi ex. arădenii Dumitra, Dragomir (UTA), Iambor (CS Ineu) şi Bozian (Victoria Nădlac). Uitând, parcă, de cartea de vizită a „Bătrânei Doamne”, antrenorul Marin Tudorache nu concepe să nu câştige cele trei puncte puse în joc cu UTA. „Am făcut nepermis de multe greşeli în apărare cu cei de la Târgu Mureş şi acest lucru        ne-a costat victoria. Practic, ne-am cam bătut singuri. Nici nu mă gândesc să nu câştigăm jocul cu Aradul”, a spus antrenorul Minerului.

Formaţii probabile:

Lupeni: Banică – Dragomir, Irina, Câmpeanu, Bar – Militaru, Apostol, Dumitra, Iambor – Nicorec – Chiţu.

UTA: Huţan – Melinte, Toc, Buican, Dumitru – Ilin, C. Todea, Bălan, M. Gheorghe – Fl. Dan – Ibeh.

Arbitri:  Aurelian Bogaciu - Vasile Marinescu, Valentin Avram (toţi din Bucureşti). Rezerva: Cornel Făniţă (Timişoara). Observator FRF: Adrian Cocoş (Reşiţa)

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Călin Mnerie ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro