Stire

Zilele S?ntanei, o sărbătoare de excepţie

01.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Sărbătoare mare la Sântana în acest sfârşit de săptămână care a însemnat o petrecere continuă pentru toţi locuitorii şi nu numai. Peste 2.500 de oameni au fost prezenţi atât sâmbătă cât şi duminică la Zilele Sântanei. Cea mai frumoasă fată din vest a fost aleasă o arădeancă.

Distracţia a început sâmbătă încă de dimineaţă. În timp ce copiii s-au distrat de minune, concurând pentru diverse probe şi concursuri, părinţii lor au participat la un dublu eveniment cultural. A fost lansat DVD-ul Paulei Paşca, o tânără şi apreciată solistă de muzică populară care a interpretat muzică alături de Ilie Paşca, tatăl său şi formaţia Busuiocul.

Seara, concursul Miss Vest 2008, în organizarea surorilor Adela şi Ramona Răuţ, a atras zeci de frumuseţi locale, aspirante la titlul de cea mai frumoasă fată. Câştigătoarea a fost greu desemnată, deoarece multe dintre candidate îndeplineau criteriile necesare. Cea mai frumoasă fată din vestul României se numeşte Crina Crişan, o tânără din Arad care a fost îndelung aplaudată de către publicul participant. Seara, pe scernă au urcat trupele Azur, Angels, Von Master Crew, care au adunat mii de spectatori. A urmat o demonstraţie de arte marţiale şi autoapărare, apoi trupele Divine şi Heaven.

Distracţia a continuat şi duminică, fiind o zi dedicată folclorului şi tradiţiilor populare. Parada costumelor populare a fost deschisă în ritmurile fanfarelor din Vladimirescu şi Mândruloc. Au urmat spectacole de muzică populară susţinute de Paula Paşca, Liliana Cozma, Ilie Paşca şi ansamblurile Busuiocul, Sorocul Bănăţean şi Bărăduţa-Borod.  Ansamblul folcloric Bărăduţa-Borod  nu este format din profesionişti, ci din ţărani simpli din localitate care transmit cu mândrie generaţiilor viitoare obiceiurile şi tradiţiile populare din zona lor. Seara a fost încheiată cu un recital de excepţie al cunoscuţilor rapsozi populari Stana Izbaşa şi Ştefan Muntenaş.

„Este a-V-a ediţie a evenimentului şi de fiecare dată reuşim să adunăm peste 2.500 de oameni, care să împărtăşească voia bună cu noi, atât spectatori cât şi artişti locali. În fiecare an am adus ceva în plus, şi credem noi, că am primit experienţă şi datorită localnicilor care s-au deschis şi au venit cu propuneri. Anul acesta este o ediţie aparte, întregul cost fiind acoperit pe baza sponsotizărilor. Am avut momente artistice pentru toate vârstele. Impresiile după eveniment au fost întotdeauna pozitive şi sunt convins că şi anul acesta vor fi la fel”, a declarat Viorel Enache, primarul oraşului Sântana.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: (A.B.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro