Stire

Beneficiind de o vreme excepţională, Sărbătoarea Nădlacului a fost un success

01.09.2008 ⋅ 0 comentarii

A patra ediţie a „Zilelor oraşului Nădlac“ a coincis fericit cu derularea programului prilejuit de parteneriatul dintre localităţile Nădlac şi Totkomloş – Ungaria, câştigătoare a unui concurs PHARE, printr-un proiect iniţiat împreună.

Trecând peste partea oficială a manifestării, sărbătoarea în sine a fost un fericit prilej atât pentru autorităţile locale cât şi pentru localnici de a etala tot ce are mai spectaculos această comunitate atât de eterogenă: de la ansambluri folclorice, la reţete gastronomice tradiţionale.

În prima parte a zilei de sâmbătă au avut loc diferite  întreceri sportive, cel mai pitoresc fiind cel al „trasului de frânghie“, partea a doua  debutând cu semnarea protocolului de înfrăţire cu localităţile Vyhodna, Brezno şi Jelsava din Slovacia. Acordarea în cadru festiv a diplomelor „Nunta de aur” tuturor cuplurilor care au împlinit o jumătate de secol de convieţuire a prilejuit momente absolut emoţionante.

De departe cea mai aşteptată a fost  Parada portului popular, desfăşurată pe traseul dintre Casa de Cultură şi Piaţa Centrală, condusă strălucit de minunata  Formaţie de majorete care a cules aplauze şi aprecieri entuziaste pe toată lungimea traseului.

Deschiderea oficială a fost făcută în Piaţa Centrală de primarul Vasile Ciceac,  deputatul Constantin Traian Igaş adresând  şi el câteva cuvinte localnicilor. Spectacolul artistic ce a urmat a fost urmărit de un număr foarte mare de nădlăcani,  ansamblurile care au evoluat fiind răsplătite cu prelungi ropote de aplauze.

Deosebite au fost şi expoziţiile organizate în piaţă, cel mai vizitat stand fiind cel al produselor gastronomice locale a căror originalitate şi valoare a depăşit graniţele ţării.

Beneficiind şi de o vreme excepţională dar şi de ecourile pozitive ale zilei precedente, a doua zi a festivităţii s-a bucurat şi ea de participarea masivă a nădlăcanilor şi nu numai. În paralel cu finalul manifestării sportive, duminică s-a lansat noua ediţie a monografiei „PIETRE RĂMASE“ iar după amiaza programul a continuat cu manifestări speciale pentru copii: spectacol de teatru şi Karaoke.

Spre seară, un spectacol deosebit a fost susţinut de invitaţi de soi: interpretul Mihai Constantinescu fiind doar unul dintre ei, punctul culminant fiind focurile de artificii.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: F.B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro