Stire

Mii de oameni au participat la ediţia aniversară a T?rgului Codrenilor

01.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Ediţia a XXX a Târgului Codrenilor-Văsoaia s-a bucurat de un mare succes, mii de oameni fiind dornici să participe la acţiunile pregătite de Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad şi Primăria comunei Chisindia. Târgul Codrenilor a devenit de-a lungul timpului o manifestare tradiţională,  care îmbină concursul dedicat vacilor şi cailor cu un bogat program artistic. La ediţia din acest an au participat preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu, vicepreşedintele CJA, Adrian Ţolea, precum şi parlamentarii Constantin Traian Igaş, Dan Vasile Ungureanu şi Gheorghe Chiper.

Seria acţiunilor a debutat încă de la ora 9 cu oficierea slujbei religioase la troiţă, după care de la ora 10 s-a dat startul pentru evaluarea şi, mai apoi, premierea animalelor. A fost premiat cel mai frumos cal, cea mai frumoasă vacă, precum şi cel mai bun gospodar.

De la orele prânzului cei prezenţi au putut urmări un program artistic susţinut de Rapsozii Zărandului, Doina Mureşului şi solistul de muzică populară Lucian Zadic.

Pentru buna desfăşurare a eveniemntului  Consiliul Judeţean a alocat prin Centrul Cultural Judeţean suma de 12.500 lei.

„Consiliul Judeţean sprijină fiecare acţiune care are ca principal scop păstrarea tradiţiilor, iar Târgul Codrenilor se înscrie în seria manifestărilor de acest gen, care se bucură în fiecare an de participarea a mii de oameni din toată zona”, a declarat Nicolae Iocţu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Răzvan Creţu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro