Stire

Egal norocos - Minerul Lupeni ? UTA 0-0

01.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Cea mai mare realizare a „Bătrânei Doamne” după partida de la Lupeni este că şi-a păstrat invincibilitatea în campionat. După cum au evoluat în faţa elevilor lui Marin Tudorache, „alb-roşii” nu puteau emite pretenţii mai mari. Remiza „albă” este un rezultat mai degrabă mincinos, căci arădenii au tremurat serios, mai ales în repriza a doua.

Faţă de duelul cu clujenii, Ionut Chirilă l-a mai pierdut şi pe Văsâie, aşa că s-a văzut nevoit să rişte cu Irinel Dumitru pe banda stângă a unei defensive arădene extrem de tinere şi vulnerabile. De această dată, Ionuţ Bălan şi Cristian Todea nu au contribuit deloc la faza de construcţie, Ilin şi Gheorghe au fost şi ei ieşiţi din joc, iar Ibeh nu a avut parte de niciun sprjin de la colegul de linie, Robert Roszel.  În aceste condiţii, UTA a fost un mecanism stricat la Lupeni, ce se putea rupe în orice moment. Din fericire, goalkeeperul Sebastian Huţan a prins o zi excelentă, iar Zeiţa Fortuna şi-a întors de această dată faţa către arădeni. Una peste alta, „textiliştii” se pot declara foarte mulţumiţi de punctul obţinut în Valea Jiului,  un punct de moral înainte de viitoarele confruntări.

Utiştii au început să încaseze încă din prima repriză. Cel mai periculos jucător al „minerilor” a fost Nicorec, care, în două rânduri, a finalizat greşi din poziţii excelnte. Din fericire, tânărul jucător a fost copiat de Apostol şi Roman, în timp ce arădenii au fost ca şi inexistenţi în careul lui Bănică.

Partea a doua a jocului a constat dintr-un asalt continuu la poarta lui Sebastian Huţan. Aproape toţi jucătorii gazdelor s-au prezentat în faţa lui Huţan, care, însă, a zburat din bără în bară, facând adevărate minuni. Iar când bravul portar arădean a fost depăşit, transversala s-a opus unui gol pe deplin meritat al Minerului. Realizările ofensive ale „Bătrânei Doamne” s-au redus la un şut deviat al lui Ibeh şi respins de sub transversală de către Bănică şi o finalizare de la 12 metri a lui Florin Dan, de asemenea parat.  Extrem de puţin pentru o formaţie, care – orice s-ar zice – are pretenţii de promovare.

Formaţii:

Minerul Lupeni: Bănică – I. Dragomir (68 Isfan), C. Irina, Pocian, Gh. Bar – Militaru, I. Dumitra, Apostol, Nicorec (62 Iambor) - Roman (76 Mihalcea) - Chiţu. Antrenor: Marin Tudorache.

UTA: Huţan - Melinte, Buican, Toc, Ir. Dumitru - Ilin (90+2 L. Todea), Bălan, C. Todea, M. Gheorghe (80 Puie) - Roszel (73 Fl. Dan), Ibeh. Antrenor:  Ionuţ Chirilă

Cartonaşe galbene: Dumitra, respectiv  Toc 60, Bălan 68. Jucătorul meciului: Sebastian Huţan.

Arbitri: Aurelian Bogaciu - Vasile Marinescu, Valentin Avram (toţi din Bucureşti). Observator FRF: Adrian Cocoş (Reşiţa).

Sursa: Glasul Aradului

Autor: S.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro