Stire

Constantin Traian Igaş cere poliţişti pentru Arad

02.09.2008 ⋅ 0 comentarii

După ce a decis să candideze pentru un colegiu senatorial din sudul judeţului, deputatul democrat-liberal Constantin Traian Igaş a început să adune nemulţumiri de la primarii din judeţ. Una dintre acestea vizează numărul redus de poliţişti din mediul rural şi mai ales lipsa lor de motivaţie.

„Ca şi în cazul profesorilor, ar trebui să se găsească o soluţie să se dea un spor pentru poliţiştii care lucrează în mediul rural şi anume un procent din salariu care să se  acorde pentru a-i motiva să rămână în localităţile în care au fost repartizaţi. De asemenea, voi adresa de urgenţă o interpelare ministrului Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, pentru a solicita o suplimentare a numărului de posturi de poliţişti. Cred că domnul prefect Gavril Popescu ar trebui să se ocupe de această problemă mult mai serios, nu să aşteptăm să se întâmple tragedii în judeţ, pentru că numărul poliţiştilor este mult mai redus decât cel necesar”,  a declarat Constantin Traian Igaş. El a purtat mai multe discuţii cu primari din judeţ pe această temă, a numărului redus de posturi pentru poliţişti dar şi a lipsei lor de motivare. Un exemplu este comuna Vinga unde sunt trei posturi de poliţişti, „din care unul nu are drept de port armă şi este sub supraveghere medicală, şi ar mai fi nevoie de încă cel puţin şapte pentru a asigura aşa cum se cuvine liniştea şi ordinea publică”, după cum ne spune primarul Lucian Stoicu.  Alţi primari nemulţumiţi sunt cei din Secusigiu (unde sunt patru posturi, din care doar două ocupate şi ar mai fi nevoie de încă două), Vărădia de Mureş (două posturi şi ar mai fi nevoie de încă atâtea într-o localitate cu cinci sate aparţinătoare), Zăbrani (sunt trei posturi şi ar mai fi nevoie de încă două). Şagu (trei posturi şi ar mai fi nevoie de încă două). Nici la oraşe situaţia nu este mai bună, la Curtici ar mai fi nevoie de înfiinţarea a încă cinci posturi, conform spuselor primarului, Nicolae Aaniţei. La Lipova „ar trebui create încă opt posturi, pentru că poliţiştii nu fac faţă numărului de solicitări la care sunt chemaţi”, spune primarul Marius Jurcă.

Problema posturilor pentru poliţişti va face obiectul unei interpelări parlamentare pe care Igaş o va adresa ministrului Cristian David.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin Trocan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro