Stire

Jumătate din şcoli ? fără autorizaţie de funcţionare

02.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Unităţile de învăţământ din municipiu şi judeţ vor fi luate cu asalt de reprezentanţii Prefecturii, împreună cu cei ai APS şi ai Sanepid. Controalele se vor efectua la cererea conducerii Prefecturii, care doreşte să verifice toate unităţile şcolare înaintea începerii noului an.  Marius Gondor – şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad declară că mai bine de jumătate din şcolile din judeţul Arad nu deţin încă autorizaţii de funcţionare.

Fonduri întoarse la Guvern, în 2007

APS şi Sanepid vor verifica dacă toate şcolile merită să primească avize de funcţionare, iar Prefectura va verifica şi stadiul în care se află lucrările efectuate pe banii Guvernului, ca nu cumva fondurile primite să se întoarcă înapoi la Bucureşti.

Peste 100 de miliarde de lei vechi s-au întors la Guvern pentru că autorităţile locale nu au avut destule proiecte ca să poată cheltui fondurile pentru 2007, primite pentru reabilitarea şcolilor. Astfel, controalele care urmează sunt menite să prevină situaţiile de acest gen.

Bani puţini, în comparaţie cu lucrările de reparaţii necesare

Marius Göndör, şeful Inspectoratului Şcolar al Judeţului Arad, ne-a declarat că peste jumătate din şcolile din judeţ nu au încă autorizaţii de funcţionare. „Întradevăr, peste jumătate din şcoli nu au autorizaţii de funcţionare, dar asta nu înseamnă că vor fi închise. Cele care se află în această situaţie vor primi un plan de conformare, adică o perioadă în care să îşi remedieze problemele pentru care nu au primit avizul. Toate şcolile se vor deschide pe data de 15 septembrie...”, ne-a asigurat Marius Göndör.

Cât despre cheltuirea sumelor repartizate de Guvern, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad ne-a mai spus: „Toţi banii care s-au primit au fost cheltuiţi deja. Nu avem atâţia bani, câţi am putea să cheltuim...”

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro