Stire

La Spitalul TBC Bulci - ?nfometarea pacienţilor, vina nimănui

03.09.2008 ⋅ 0 comentarii

În urma scandalului iscat de înfometarea pacienţilor din Sanatoriul TBC din Bulci, atât reprezentanţii Comitetului Director al Spitalului Clinic Municipal, cât şi patronul firmei de catering care se ocupă de prepararea hranei                la sanatoriu, s-au aflat ieri, preţ de câteva ore la Bulci, pentru a se întrece în a oferi bolnavilor cea mai gustoasă şi nutritivă porţie de mâncare.De proastă calitateIeri, la ora 14:00, bolnavii încă aşteptau să primească masa de prânz, care, culmea, era aburindă în bucătăria sanatoriului. Bucătăresele au pregătit ciorbă de varză şi piure cu pipote, însă, conform spuselor purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Municipal, aceste feluri de mâncare nu corespund regimului alimentar întocmit de Comisia Alimentului. Drept urmare, conducerea Spitalului Municipal a solicitat şi chiar obţinut o sponsorizare de la o frimă de catering din Arad, care a pregătit masa pentru bolnavi. „Ceea ce s-a pregătit de mâncare astăzi, aici, nu corespunde cantitativ, calitativ şi nici măcar vizual cu ceea ce există în meniul întocmit de Comisia Alimetului. Eu, în calitate de director administrativ, am sistat distribuirea hranei şi acum aşteptăm să primim hrana pentru pacienţii noştri. Durează puţin mai mult deoarece unii bolnavi au un regim mai special, iar alţii sunt şi diabetici. Masa pregătită de ei este hipocalorică, când hrana ar trebui să fie parte a tratamentului de recuperare,” declară Mihaela Luncan, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Municipal.„Lasă pacienţii să moară de foame”Ovidiu Tition, patronul firmei de catering care este acuzat că ar fi lăsat pacienţii să moară de foame, se apără, aruncând vina asupra angajaţilor de la bucătărie, care ar fi sustras din banii pentru mâncare chiar şi din alimentele destinate consumului bolnavilor. Conform aceluiaşi domn Tition, mâncarea pe care a pregătit-o pentru bolnavi este foarte bună, ţinând cont de faptul că el special a venit pentru a se asigura că este preparată cum trebuie. „De vină sunt cei de la spital, care nu mi-au trimis în scris meniul pentru a doua zi al bolnavilor. Dar, acum, sunt alimente, am gătit pacienţilor mâncare, mâncarea e pe sobă, fierbinte, dar doamnele de la spital preferă să lase pacienţii să moară de foame decât să le dea mâncarea pregătită de noi”, declară Ovidiu Tition.Conflict pornit de la un ultimatum Neînţelegerile se pare că au pornit de la solicitarea făcută de către Spitalul Clinic Municipal, către firma de catering care le asigură mâncarea pacienţilor, ca aceştia să îşi rezolve o serie de necomformităţi în termen de câteva zile, sugestie care a fost luată de către patronatul firmei drept insultă. „Noi le-am dat un ultimatum ca, până la data de 5 septembrie, aceştia să îşi rezolve problemele de tip tehnic şi financiar, pentru a respecta termenii contractuali de colaborare. Dacă aceştia nu vor recurge la modificările solicitate, probabil că se va rezilia contractul cu aceştia”, mai declară Mihaela Luncan.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andrea Dorotovici ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro