Stire

Incompetenţă birocratică - MORT, dar totuşi... VIU

04.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Un bărbat din Şofronea era cât pe ce să moară, când a aflat de la autorităţi că în documente figurează... decedat. Arădeanul, Dumitrie Tătaru, mutat aici din Sibiu, a aflat că în documentele emise de Casa de Asigurări din Sibiu apare mort de câţiva ani buni.

Mortul... viu, este în vârstă de 68 de ani şi locuieşte în comuna Şofronea de mai bine de şase ani de zile. De atunci, bărbatul aşteaptă pensia, care însă, întârzâie să apară.

Zilele trecute, bărbatul s-a simţit rău, iar medicul de familie din comună l-a sfătuit să îşi facă analizele la Arad. Omul a venit la Arad la un cabinet medical, unde doctorii şi asistentele au rămas fără cuvinte: bărbatul figura în acte ca fiind decedat.

 

„Nu mică i-a fost mirarea atât medicului cât şi doamnelor asistente când au văzut actele. Se tot uitau la mine şi nu le venea să creadă. Atunci mi-au arătat şi mie şi într-adevăr, figuram decedat. Mi-a venit brusc rău, mai ales că sufăr de cardiopatie şi mai aveam un pic şi chiar ajungeam mort”, a declarat Dimitrie Tătaru, „mortul” viu din Şofronea.

Primarul comunei a rămas surprins la auzul veştii, mai ales că bărbatul trecuse chiar zilele trecute pe la Primărie.

„Nu ştiu ce se întâmplă. La noi figurează viu, ca şi toţi ceilalţi localnici, de altfel. Are fişă medicală şi la dispensarul din comună, iar din partea Primăriei primeşte chiar şi ajutor pentru gaz”, a declarat Ioan Babău, primar Şofronea.

Acum Dimitrie Tătaru, victima acestei situaţii tragicomice speră că situaţia se va îndrepta, pentru a se putea bucura în cele din urmă de pensie, care se lasă aşteptată de mai bine de şase ani şi asta pentru că  oficial, bărbatul viu este... mort.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro