Stire

Camping ?n curtea Spitalului judeţean

08.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Şocaţi de cele întâmplate

Conducerea spitalului, uimită de cele întâmplate, a stat de vorbă personal cu familiile îndurerate dându-le însă vestea  că trebuie să îşi găsească un alt loc de dormit. Liviu Chiţu, director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, declară: „Am fost anunţat că în curtea spitalului, mai multe familii şi-au amenajat un loc de dormit, pe perioada cât cei doi membri ai familiei sunt internaţi la noi, la Secţia Anestezie Terapie Intensivă. Acest lucru nu poate fi acceptat, am şi vorbit cu ei şi le-am explicat frumos că nu au voie să îşi amplaseze corturi aici.”

Adunaţi din toată ţara la capul bolnavilor

După ce şi-au strâns saltelele şi împachetat bagajele, oamenii nu au plecat, susţinând că sunt o familie unită care trebuie să aibă grijă unii de alţii: „Trebuie să stau lângă soţ, care numai azi ce a început să mănânce. Îi dau de mâncare cu linguriţa şi stau toată ziua lângă el, în picioare. Şi copilul este în comă. Un alt băiat mi-a cumpărat un cort să mă odihnesc şi eu puţin, pentru că nu avem bani să dăm la hotel. Noi suntem din Galaţi, şi ne ia două zile jumătate să ajungem acasă. Unde să mergem? Nu îi putem lăsa aici, fără nimeni. Noi ne-am adunat de peste tot, pentru că aşa suntem noi, la nevoie ne adunăm,” ne declară Elinuţa Stănescu.

Aproape de familie

Cortul a fost amplasat în spatele bisericuţei, pentru că nu doreau să facă gălăgie şi să îi deranjeze pe cei din jur, motiv pentru care doamna Stănesc a şi refuzat să doarmă în spital. Cu toţii  dorm afară, şi nu sunt într-un număr uşor de neglijat. Au fost cam 12, dar tot mai vin şi pleacă. Deşi abia au ce mânca, refuză să se întoarcă acasă,  doar pentru a fi aproape de rudele aflate în suferinţă.

Cei doi bărbaţi internaţi în spital sunt victimele accidentului înregistrat în 2 septembrie, accident provocat de către agentul de poliţie Ovidiu Ş. din localitatea Peregu Mare, suspect că ar fi fost sub influenţa băuturilor alcoolice în clipa în care a intrat pe contrasens şi a lovit maşina în care se aflau trei bărbaţi din Galaţi, dintre care doi membri ai familiei Stănescu, care au intrat în comă.

Vor numai dreptatea

„Când am venit din Galaţi şi mi-am văzut bărbatul în comă, am căzut. Am stat o zi la urgenţe, cu perfuzia în mână. Mi se părea omeneşte ca poliţistul băut să vină la noi, să plătească spitalizarea bărbatului şi a copilului meu, dar mai ales el trebuia închis. Cineva de la poliţie putea să vină să ne spună că au găsit pentru noi un loc unde să stăm. Măcar atât să facă. Nu îi putem transporta la Galaţi pentru că ne-a spus medicul că nu ar rezista. Noi vrem să se facă dreptate,” ne-a mai declarat E. Stănescu.

Până când starea de sănătate a bărbaţilor se va înbunătăţi, pentru a putea fi externaţi, familiile lor vor dormi pe jos, pe nişte cartoane, acoperiţi cu pături. „Nu plecăm până se fac  bine şi se face dreptate în oraşul ăsta” , ne-au mai spus rudele celor doi.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andrea Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro