Stire

Fierul vechi se fură şi din... vagoane

08.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Patru agenţi de pază care efectuau servicii în Triajul Staţiei CFR din localitatea Curtici sunt cercetaţi penal, deoarece au facilitat în schimbul unor sume de bani, sustragerea a peste două tone de fier vechi din vagoanele staţionate.

Poliţiştii au reuşit să probeze că, în perioada 21 - 23 august, cei patru agenţi au facilitat, în timpul nopţii, sustragerea a 2.100 kg de fier, în schimbul a 270 lei.

„Cei patru agenţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 52 ani, sunt din localitatea Macea şi lucrau pentru o firmă din Deva, cu Punct lucru Triaj Staţie CFR Curtici. Cei cu care s-a încheiat «târgul» şi care au fost lăsate să sustragă fierul vechi din vagoanele de tren care se aflau în triaj au fost şi ele identificate, fiind vorba de opt persoane din oraşul Curtici“, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad.

Cei patru agenţi de pază sunt acum cercetaţi pentru luare de mită şi complicitate la furt calificat, iar cei care au sustras fierul vechi sunt cercetaţi pentru furt calificat şi dare de mită. În urma extinderii cercetărilor, a mai fost depistat Florin Gheorghe A., în timp ce transporta 2.100 kg fier vechi, fără a deţine documente de transport, fiind stabilit că fierul este sustras din vagoanele de marfă. De altfel, bărbatul cumpăra de la diferite persoane fier vechi în scopul revânzării, fără a deţine autorizaţie în acest sens, astfel încât, poliţiştii îl cercetează pentru instigare la dare de mită, luare de mită, furt calificat şi tăinuire.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro