Stire

Un nou tip de ?nşelăciune - 283 000 Euro - contravaloarea unei maşini de cusut veche

08.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Un bărbat din Nădlac a fost înşelat de persoane rămase încă necunoscute, care i-au oferit, pentru o maşină de cusut mecanică, suma de 283.000 euro, dacă va plăti un comision bancar de 950 lei.

Persoanele interesate să vândă la preţuri mari, în euro, maşini de cusut mecanice apelează numerele de telefon ale unor aşa zise „firme“ care se ocupă de achiziţionarea acestor produse, numere de telefon publicate la rubrica „mică publicitate“, a unui ziar central.

 „O nouă modalitate de înşelăciune având ca obiect maşinile de cusut mecanice a apărut în judeţul Arad. Vânzătorului i se solicită să comunice seria maşinii de cusut, după care i se spune că este deosebit de norocos, tocmai aceasta fiind seria de maşină care valorează 283.000 euro. Pentru a se putea efectua tranzacţia, vânzătorului i se solicită să depună în două tranşe, într-un cont deschis la una din instituţiile bancare din ţară, suma de 950 lei, reprezentând un aşa zis comision pentru transferul sumei de 283.000 euro. Evident că, după virarea «comisionului», la numerele de telefon ale «firmelor» nu mai răspunde nimeni“, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad.

Până în prezent a fost înregistrată deja o plângere cu acest mod de operare, aceasta fiind depusă de K. Milan-Erno, de 25 ani, din Nădlac.

„Poliţiştii au început cercetările în acest caz, însă pentru a nu se mai înregistra asemenea fapte, atragem atenţia proprietarilor de astfel de maşini de cusut, să nu fie tentaţi de sumele exorbitante în valută promise de către aceste firme fantomă“, a mai menţionat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro