Stire

?Rooney? de trei puncte

08.09.2008 ⋅ 0 comentarii

UTA – FC Internaţional Curtea de Argeş 1-0 (1-0)

 

„Bătrâna Doamnă” este în grafic. A câştigat cel de-al doilea meci în faţa propriilor suporteri şi s-a „cocoţat” până pe poziţia a doua în clasamentul ligii secunde, în spatele Unirii Alba Iulia. Partida cu argeşenii lui Liviu Ciobotariu a fost la discreţia totală a UTA-ei, care, însă, s-a jucat nepermis cu ocaziile, iar în ultimele minute a tremurat puţin pentru cele trei puncte puse in joc.

Chiar şi cu câteva „piese” ce nu s-au rotit cum trebuie: Ilin, Florin Dan şi chiar Mircea Gheorghe, „textiliştii” s-au prezentat în nenumarate rânduri periculos în faţa porţii lui Pampea, care, spre norocul său, a fost graţiat până spre finalul primului mitan. Golul izbăvirii a venit din capul lui Robert Roszel, care, la fel ca la întâlnirea cu Universitatea Cluj, a fost jucătorul surpriză din ofensiva „alb-roşiilor”. 

Arădenilor nu le-a trebuit decât patru minute să-i dea de lucru goalkeeprului echipei adverse. Cu un şut de la distanţă, respins de Pampea, căpitanul Todea a dat startul „corridei”. Ibeh, Roszel, dar mai ales Mircea Gheorghe, care a tras incredibil peste poartă din 5 metri, au menţinut tensiunea în rândul celor peste 3000 de spectatori care au dat naţionala lui Piţurcă (ceea ce se va dovedi o alegere inspirată) pe meciul băieţilor lui Chirilă. La mijlocul reprizei, UTA s-a stins puţin, prilej pentru vizitatori să-şi treacă şi ei în cont o oportunitate importantă. Constantinescu s-a pripit şi a trimis pe lângă poartă din careu, apărarea arădeană fiind prinsă pe picior greşit la această fază. Combinaţia Văsâie – Roszel, finalizată de ultimul cu un „cap” înşelător puţin pe lângă colţul lung avea să anunţe deschiderea scorului. Protagoniştii au fost exact aceiaşi. Cosmin Văsâie a centrat perfect de pe stânga şi Robert Roszel şi-a plasat exact lovitura de cap din centrul careului mic: 1-0 (minutul 41). Văsâie, foarte activ pe banda stângă, a trimis cele două formaţii la vestiare după un şut cu efect din afara careului, ce i-a dat ceva emoţii lui Pampea. 

Odată cu intrarea lui Bălan la pauză, „alb-roşii” au devenit şi mai consistenţi la mijlocul terenului, iar ocaziile nu au întârziat să apară. Ibeh şi Ilin l-au întins serios pe Pampea, dar Hapaina, cu o lovitura liberă executată puţin pe lângă vinclu, a lăsat să se înţeleagă că formaţia sa nu a renunţat la luptă. În minutul 68, Văsâie a mai făcut o cursă pe stânga, dar pasa de doi metri către Roszel nu a fost ajunsă de atacantul utist. Melinte a luat şi el o fază pe cont propriu şi a tras cu sete de la 30 de metri, însă balonul a atins doar transversala şi a ieşit în aut de poartă. Matei şi nou intratul Lazăr i-au dat ceva emoţii lui Huţan, care a privit şuturile celor doi argeşeni scurgându-se de puţin pe lângă bară. Alin Ilin a avut ultima şansă de a majora diferenţa şi a linişti publicul în cele patru minute de prelungire, dar a tras foarte slab din interiorul careului, după o fază lucrată de Dumitru şi Ibeh. 

Una peste alta, este îmbucurător că UTA şi-a regăsit jocul combinativ - mai ales după intrarea în luptă a lui Ionuţ Bălan - pierdut la Lupeni şi arată ca o formaţie cu actele în regulă pentru atacarea promovării. Deplasa-rea de la Târgovişte va fi un adevărat examen de maturitate şi valoare pentru formaţia lui Ionuţ Chirilă.

Formaţii: 

UTA: Huţan – Melinte, Toc, Buican, Vă-sâie – Ilin, Fl. Dan (46 Bălan), C. Todea, M. Gheorghe (81 Puie) – Roszel (70 Ir. Dumitru), Ibeh. Pe bancă: Mârne - Turcuş, M. Ilie, Gavrilă. 

Inter: Pampea - Hapaina, Tatarciuc, Bier, Baicu - Şerban, Gheorghiţă (79 Lazăr), Matei, Constantinescu (61 Dicu) – Itu (84 Cuicur), Szekely. Pe bancă: Stoicescu - Ciobanu, D. Rădoi, Foriko.

Au arbitrat: Petre Ene (Bucureşti) – Marius Nicoară (Băile Herculane), Cătălin Haramuz (Reşiţa). Rezervă: Remus Avram (Timişoara). 

Observator FRF: Ion Mureşan (Timişoara).

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Călin Mnerie ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro