Stire

Chirilă: ?Sunt nebun de legat că am riscat?

08.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Al doilea succes din acest campionat al „Bătrânei Doamne” a fost unul greu conturat. Arădenii au controlat jocul în prima repriză, creându-şi câteva ocazii de poartă, dar singura reuşită a venit de la Roszel. „Victoria de astăzi este una extrem de importantă pentru noi. Am riscat cu al 11-lea jucător accidentat, e vorba de Ionuţ Bălan, am riscat cu doi juniori pe teren, totul pentru victorie”, şi-a început discursul de la conferinţa de presă Ionuţ Chirilă.

Tehnicianul „Bătrânei Doamne” a menţionat ca şi-a avertizat jucătorii înaintea acestei partide: „Le-am spus că ne aşteaptă un meci mai greu decât cel cu Universitatea Cluj. Asta pen-tru că pi-teştenii formează o echipă disciplinată, cu jucători care aleargă foarte mult şi care ştiam că ne vor pune probleme. Am ştiut că trebuie să avem posesia balonului în permanenţă, pentru a obţine victoria. În momentele mai grele, eu nu doresc să-mi acopăr deficienţele, ci să-mi valorific calităţile şi de aceea am insistat să introduc pe teren mijlocaşi”.

Ionuţ Chirilă l-a pus la colţ pe Florin Dan, spunând că prestaţia sa palidă din prima repriză trebuia taxată cu o schimbare. „Florin Dan este un fotbalist tehnic, dar joacă numai în zonele libere. Nu a recuperat niciun balon, iar diferenţa dintre el şi Bălan, chiar şi accidentat e mare în favoarea lui Ionuţ. Am vrut să-i dau o şansă lui Dan. I-am şi spus înainte de meci că nu am nevoie în teren de fetiţe, care să-mi facă dantele, pentru că este un meci de luptă cu o echipă cu care trebuie să controlăm mijlocul terenului.” Concluzionând, managerul „alb-roşiilor” a precizat: „Puteam câştiga   şi mai clar, dar să nu îl mâniem pe Dumnezeu. În condiţiile în care Ibeh este un atacant improvizat, iar Roszel are fluctuaţii de formă, trebuie să ne declarăm fericiţi cu aceste trei puncte. Să nu se uite faptul că am obţinut opt puncte în patru etape cu nişte copii ca Toc, Melinte sau Puie. Doar un nebun de legat ca mine ar fi jucat şi finalul acestui meci cu doi juniori pe teren. Degeaba  îi joc în amicale pe aceşti copii,   iar la partidele cu 20.000 de oameni în tribune, fac pe ei de frică. Aşa trebuie crescuţi, în meciuri cu presiune mare.“, a încheiat antrenorul UTA-ei.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Călin Mnerie ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro