Stire

?ncă se caută ICIM

10.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Luni seară, naţionala României pregătită de Dan Moraru a răspuns pozitiv solicitării campioanei ICIM Arad pentru un meci test. La Polivalenta arădeană, în prezenţa a aproximativ 100 de curioşi, „galben-albastrele” au ţinut aproape de „tricolore” doar o repriză, diferenţa de pregătire şi chiar omogenitate fiind evidentă în favoarea României.

Individualităţi există la ICIM, americanca, Dalila Eshe în primul rând, dar echipa încă se caută. Relaţiile de joc sunt şubrede şi este pe undeva normal, având în vedere că Adrian Budurean a sunat adunarea doar de trei săptămâni şi are la dispoziţie patru jucătoare noi, care – teoretic – ar trebui să se regăsească într-un „cinci” ideal.

Aşa cum spuneam, Eshe pare de departe câştigul numărul unu al echipei, însă şi celălalt pivot, Ivana Grubor, dă semne că se va descurca printre campioanele „en-titre”. Tiffany Brown are calităţi, dar şi reţineri în luarea deciziilor pe care un conducător de joc trebuie să şi le asume pe parcursul întâlnirii. În fine, Ana Jokovic pare tipul de jucătoare elegantă, cu ştiinţa jocului şi aruncări bune de la distanţă şi semidistanţă, însă din poziţia de extremă încearcă prea puţin, dacă nu deloc, pătrunderile spre coşul advers. Cu siguranţă, baschetbalista din Serbia încă resimte operaţiile de la genunchi, ce o împiedică să susţină un ritm ridicat pe toată durata unei partide.

Pentru amatorii de statistici să spunem că România a câştigat amicalul de la Arad cu 108-82 (49-46), pentru ICIM înscriind: Grubor 13 (1x3), Brown 8, Eshe 28, Jokovic 8 (2), Bucică 6 (2), Zoric 12, Tarţa 11 (2). De la „tricolore”, arădencele Meszaroş şi Cutaş au marcat 4, respectiv 9 puncte.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Călin Mnerie ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro