Stire

Fetiţa de doi ani muşcată de c?ine - Arsă cu ţigara pe m?ini de propria mamă

11.09.2008 ⋅ 0 comentarii

O cheamă Sonia şi are doi ani. Restul e durere.

Fetiţa s-a născut într-o familie numeroasă de romi, o familie dezbinată, pentru care grija încă a unui copil era mai degrabă o corvoadă decât o minune. Astfel că atunci când un câine a muşcat-o de cap pe fetiţă din neglijenţa mamei, aceasta a dus-o imediat la spital dar a refuzat categoric internarea ei, deşi fetiţa avea nevoie să fie ţinută sub supraveghere medicală. După câteva zile, starea fetei s-a înrăutăţit, iar mama, lăsând la o parte insinctul matern şi orice urmă de omenie, a abandonat-o în grija unei vecine, după care s-a făcut nevăzută.

Vecina a chemat imediat ambulanţa şi fetiţa a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

La două săptămâni de la această întâmplare, Sonia se află tot la spital sub îngrijiri medicale. O infirmieră merge zilnic cu ea la pansat, se plimbă cu ea de mână şi o hrăneşte. Sonia primeşte vizite de la asistenţii sociali care au avut grijă ca fetiţa să primească mereu fructe proapete, hăinuţe noi şi jucării. Înconjurată de copii, îngrijită de asistente şi răsfăţată de către asistenţii sociali, Sonia este fericită. Fiecare chip drag reprezintă pentru ea imaginea mamei. „La toată lumea ea spune «mami», la băieţi «tati». Ieri s-a pus în braţele unui copil bolnav de aici şi a adormit. Este foarte fericită şi vine la noi la pat şi ne strigă: «mami»”, ne spune o fată internată în acelaşi salon cu micuţa.

Însă corpul fetei lasă la vedere cicatrici la nivelul mâinilor, urme care par a fi fost lăsate de o ţigară aprinsă, lucru confirmat şi de ceilalţi pacienţi din salon cu Sonia. Neatenţia părinţilor sau chiar şi un rău provocat intenţionat de către nişte părinţi denaturaţi o vor urmări mereu pe micuţă, fie dacă va ajunge într-o familie iubitoare sau îşi va trăi viaţa într-un centru de plasament.

Despre acest caz, Angelica Stana, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, declară: „Ancheta este în desfăşurare. După ce va fi externată, se va lua măsura de protecţie în regim de urgenţă până se fac demersurile pentru a se lua o măsură de plasament.”

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andrea Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro