Stire

Fotbal-Preliminarii C.M. - Victorie chinuită cu Feroe

11.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Insulele Feroe-România 0-1 (0-0)

 

După ruşinosul eşec din debutul preliminariilor, acel 0-3 de pe teren propriu cu Lituania, „tricolorii” au fost la un pas de o nouă deziluzie, să nu câştige în faţa amatorilor din Feroe. Era o ruşine naţională, dar şi aşa victoria la limită nu poate satisface pe nimeni, jocul fotbaliştilor români fiind departe de pretenţiile unei naţionale ce a jucat la EURO 2008. România a atacat din start poarta feroezilor. Trei ocazii în primul minut de joc, un penalti neacordat, un gol marcat din offside şi încă alte câteva şuturi periculoase la poarta lui Mikkelsen. Golul însă nu a venit până la pauză în faţa unei echipe ce s-a apărat cu întreg efectivul. A fost o dominare cvasitotală, dar haotică a fotbaliştilor tricolori.

Rădoi s-a accidentat  şi a fost schimbat cu Ghionea, însă coechipierul acestuia de la Steaua a văzut cartonaşul roşu în debutul reprizei secunde, lăsând naţionala în 10 oameni. Din fericire a venit golul izbăvitor în minutul 59, ce avea să fie de altfel şi unicul: bine angajat de Aliuţă la marginea careului, Cociş a croşetat prin dribling doi fundaşi feroezi şi a şutat la colţul scurt al porţii apărate de Mikkelsen, 0-1.

Pe final de meci, elevii lui Piţurcă s-au retras în apărare şi feroezii au încercat să fructifice avantajul superiorităţii numerice. Au presat în finalul meciului, Goian a gafat incredibil, Lobonţ a salvat rezultatul, iar România a câştigat chinuit primele trei puncte din grupa a 7-a preliminară.

Pe stadionul din Torshavn au evoluat formaţiile:

Insulele Feroe:

Mikkelsen - D. Jacobsen, R. Jacobsen (‘80 Lokin), Bo, Davidsen - Tomasen, Danielsen, Borg, Samuelsen - C. Jacobsen, Flotum (‘76 Olsen).

România:

Lobonţ - Contra, Goian, Rădoi (‘17 Ghionea), Neşu - Cociş, Codrea, Lazăr - Aliuţă (‘68 Moţi) - Marius Niculae (89 Bratu), Costea.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin Puşcuţă ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro