Stire

Piaţa din Gai, schimbare de nume

12.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Levente Bognar, viceprimarul Aradului, a propus spre transparenţă decizională un proiect care vizează atribuirea denumirii de Piaţa „Sfânta Ghizela” pieţei situată la intersecţia străzii Meşterul Manole cu strada Codrului şi modificarea adresei stradale a Bisericii Romano-Catolice, Arad-Gai.

Denumirea propusă în proiect, cea de „Piaţa Sfânta Ghizela” este o denumire veche, atribuită în 1858 -anul inaugurării Bisericii Romano-Catolice cu acelaşi nume, având hramul Sfintei Ghizela, biserică edificată chiar la intersecţia străzii Meşterul Manole cu strada Codrului, din cartierul Gai. După încorporarea fostei comune Gai în limitele teritoriale ale municipiului Arad, nomenclatorul stradal al oraşului lărgit nu a inclus şi această veche denumire, legată de biserica romano-catolică din Gai, care are hramul Sfintei Ghizela.

În acest an se împlinesc 150 de ani de la construirea şi sfinţirea bisericii „Sfânta Ghizela”, prilej cu care, în numele credincioşilor catolici din Gai, Comitetul Bisericesc al Parohiei Romano-Catolice solicită actualizarea şi oficializarea vechii denumiri de Piaţa „Sfânta Ghizela” pieţei în mijlocul căreia este situată biserica. „Cererea Comitetului Bisericesc al Parohiei Romano-Catolice dă expresie dorinţei credincioşilor catolici din zonă de a se actualiza vechea denumire de Piaţa Sfânta Ghizela cu ocazia celebrării a 150 de ani de la ctitorirea bisericii cu acelaşi nume. Deoarece trecerea la această denumire nu afectează nici un alt imobil din zonă, ci doar o locaţie virană şi adresa imobilului bisericii însăşi, considerăm că o astfel de propunere poate fi aprobată ca fiind oportună şi legală”, se arată în proiect. Proiectul se află la transparenţă până la data de 23 septembrie.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro