Stire

?nvinse la limită de Franţa

15.09.2008 ⋅ 0 comentarii

În ultima partidă din cadrul preliminariilor Campionatului European de baschet feminin, sâmbătă la Timişoara reprezentativa feminină a ţării noastre, antrenată de Dan Moraru, a fost la un pas de o surpriză plăcută, dar în cele din urmă a cedat la limită, scor 71-72, în faţa liderului grupei C, echipa Franţei.

Finalul a fost unul dramatic, baschetbalistele „tricolore” având posibilitatea de a tranşa disputa în favoarea lor. Alexandra Cutaş a marcat un coş de 2 puncte şi a redus diferenţa la 71-72, pentru ca mai apoi Ane Marie Părău să rateze un ultim atac al României, ce ne putea aduce victoria.

Remarcatele echipei noastre au fost: Florina Paşcalău - 21 puncte, 6 recuperări; Simina Andra Mandache - 16 puncte, 3 recuperări; Ildiko Vass - 11 puncte.

România a încheiat campania de calificare pentru Eurobasket 2009 - Letonia pe ultimul loc, cu o serie de 7 îngrângeri. Tricolorele vor juca baraj pentru evitarea retrogradării în Divizia B.

Grupa C, cea din care a făcut parte România, este singura din care s-au calificat 3 echipe. Franţa, Slovacia şi Ungaria, cea care a ocupat poziţia a 3-a, s-a calificat în calitate de cel mai bun loc 3, după ce a trecut în ultima partidă de Croaţia, după prelungiri, cu scorul de 72-62. În celelalte grupe s-au calificat primele 2 clasate, respective Israel, Lituania, Turcia, Polonia, Grecia şi Serbia.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin Puşcuţă ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro