Stire

Şoferi, atenţie, a venit vremea rea

16.09.2008 ⋅ 0 comentarii

La mijlocul lunii septembrie, precipitaţiile şi frigul şi-au făcut deja simţită prezenţa. Iar aceste condiţii sunt cu atât mai nefavorabile cu cât te afli la volanul unei maşini. De aceea, în scopul prevenirii unor accidente grave, Poliţia Rutieră vine cu unele recomandări pentru conducătorii auto. Şoferii sunt sfătuiţi, în primul rând, să adapteze viteza mereu la condiţiile meteo-rutiere (vânt puternic, carosabil umed, lapoviţă), ră ruleze cu atenţie sporită şi să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculul aflat înaintea sa.

De asemenea, poliţiştii mai recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. În condiţii de ceaţă densă trebuie folosite şi luminile de ceaţă. Însă obligaţia conducătorilor auto rămâne aceeaşi: să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 Km/h în localităţi, 50 km/h în afara localităţilor, când fenomenele meteorologice reduc vizibilitatea sub 100 metri.

Regula este valabilă pentru toate categoriile de drumuri, inclusiv pentru autostrăzi, în cazul cărora există un plus de pericol, tocmai din cauza vitezei sporite cu care se circulă.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: (A.D.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro