Stire

Record la v?nzări de trandafiri şi garoafe

16.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Începerea noului an şcolar ia făcut pe arădeni să pună preţ mai mare pe flori. Părinţi şi elevi s-au grăbit încă de la orele dimineţii să cumpere câte un buchet de flori ca simbol al începerii unui nou an şcolar. Măcar în prima zi de şcoală s-a dat atenţie florilor ce parcă intraseră într-un con de umbră, nemaiprezentând interesul de altă dată. Astăzi, în prima zi de şcoală, firavele flori au fost la mare căutare iar de gestul oferirii lor s-au putut bucura deopotrivă, copii, părinţi, profesori.

Cuprinşi de febra unui nou an şcolar

Părinţii micuţilor sfioşi să păşească pentru prima oară într-o sală de clasă, le-au putut cumpăra acestora buchete de flori în funcţie de buzunare, putând opta chiar şi pentru aranjamente sofisticate dar şi pipărate la preţ. Oferta de flori a fost una foarte variată însă nu foarte îngăduitoare cu posibilităţile financiare ale oamenilor. Nu doar pieţele au fost luate cu asalt dar şi florăriile, în căutarea unui preţ mai bun ori a unui aranjament floral mai deosebit. Unii au cumpărat câteva fire, alţii nu s-au rezumat la atât, optând pentru mai multe buchete. Nu doar părinţii micuţilor şcolari au cumpărat flori ci şi tinerii din gimnaziu sau liceu, care chiar dacă sunt obişnuiţi cu febra începerii unui nou an şcolar, s-au gândit să mai facă un gest frumos, profesorilor ce îi conduc prin tainele şcolii.

Interesul pentru flori a crescut vânzările pieţarilor

De febra cumpărăturilor de flori s-au bucurat cel mai tare vânzătorii şi pieţarii, care au aşteptat îndelung acest moment. Chiar dacă a plouat, vânzătorii au făcut vânzări într-o zi cât într-o săptămână. Un buchet mai puţin sofisticat de flori a costat între 20 de lei şi 35 de lei iar pentru un aranjament complex, părintele unui elev a trebuit să plătească mai mult, de la 50 de lei putându-se ajunge chiar la 150 de lei. Oferta de plante a fost vastă, de la trandafiri, garoafe, crizanteme, bujori şi frezii până la orhidei şi plante de ghiveci care mai de care mai frumoase.

Preţuri pentru toate buzunarele

Chiar şi femeile ce obişnuiesc să vândă flori din propria grădină, pentru a-şi suplimenta pensia au profitat de interesul crescut pentru flori. Vânzătoarele cu parfum de vremuri trecute, ce ne îmbie prin cafenele cu bucheţele de flori împodobite cu busuioc, au avut şi ele parte de vânzări mai mari, fiind o alternativă pentru posibilităţile modeste, la preţurile piperate de pe piaţă.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sandra Stoler ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro