Stire

La ?nceputul noului an şcolar - Flori, emoţii şi lacrimi de fericire

16.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Peste 900 de elevi ai Şcolii Generale Numărul 5 Arad, au păşit ieri plini de emoţii în sălile de clasă moderne şi primitoare. Emoţii în primul rând pentru bobocei, dar şi pentru părinţi. Festivitatea de deschidere a avut loc în Sala Festivă, şi ea de curând modernizată.  Pe lângă reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Arad la deschiderea anului au participat reprezentanţii bisericii şi consilierii locali municipali Geanina Pistru şi Ovidiu Marian. Cel din urmă a transmis mesajul bobocilor şi i-a rugat pe cei prezenţi să îi aplaude, pentru ai încuraja.

După deschiderea oficială directoarea Şcolii, Maria Paşcalău i-a invitat  pe cei patru învăţători să-şi strige bobocii în ordinea alfabetică pentru a le arăta sălile de clasă. Boboceii au fost îndrumaţi spre săli de elevii claselor mai mari care au făcut un „tunel” de flori. „Trăim bucuria lunii septembrie când pe porţile Şcolii Generale Numărul 5, au păşit aproximativ 900 de elevi. Spuneam trăim bucuria lunii septembrie pentru că la tot ce  a însemnat şcoala, astăzi avem bucuria de a mai adăuga încă un corp de clădire, cu şase săli de clasă, grup sanitar, spaţiu pentru lapte şi corn. Spaţii dotate, utilate la standarde europene” afirmă Maria Paşcalău. Nu doar sălile noii clădiri sunt dotate cu mobilier nou, ci şi  câteva săli din vechea clădire care de asemenea a fost şi ea modernizată.  De exemplu cei 31 de elevi ai clasei a VII-a D, cu profil engleză –germană au găsit o clasă total schimbată, dotată atât cu mobilier  nou cât şi cu  cele necesare pentru studiul limbii române, deoarece clasa respectivă funcţionează  ca şi cabinet de Limba şi Literatura Română.  Pentru modernizarea întregii şcoli şi construirea noului corp s-au folosit peste 15 miliarde de lei vechi, bani proveniţi din mai multe surse de finanţare.  Prof. Florica Cândea, purtător de cuvânt, afirmă că Şcoala Generală Nr. 5 şi-a aşteptat în acest an elevii în cele mai bune condiţii. Şcoala are cele mai performante dotări tehnice şi în fiecare an şcolar condiţile oferite eleviilor se îmbunătăţesc.    

Moment de reculegere

Pentru că a fost un moment festiv, directoarea şcolii a ţinut să cinstească memoria celei care  timp de peste 20 de ani a fost învăţătoare la  instituţia respectivă şi care s-a stins din viaţă înainte de a începe un nou an şcolar şi de a fi alături de elevii care ieri au început clasa a IV-a. În cinstea ei, atât cadrele didactice cât şi elevii şi părinţii au ţinut un moment de reculegere. Florica Manghera avea 53 de ani când a părăsit acestă lume. 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro