Stire

Via Carmina prinde contur

17.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Prima dintre cele cinci zone din care se compune viitorul cartier rezidenţial „Via Carmina” a fost inaugurată aseară, în prezenţa unui număr de peste 150 de invitaţi. În viitorul apropiat şi zonele destinate spaţiilor comerciale vor fi vândute iar cartierul va beneficia de centre comerciale moderne. Lucrările de amenajare la proiectul aparţinând Imotrust Arad au început încă din luna martie iar în prezent lucrările la infrastructura de drumuri şi introducerea utilităţilor au ajuns aproape de final.

Aglomeraţie în cartier

Situat la numai un kilometru în afara oraşului, la intrarea în Vladimirescu, noul cartier desfăşurat pe o suprafaţă totală de circa 65 de hectare  a stârnit deja interesul arădenilor dornici să construiască: „Deocamdată, preţul unui metru pătrat de teren în Via Carmina este de 51 de euro,  iar parcelele sunt deja vândute în proporţie de 70% ”, ne spune Simona Lucan, director marketing la Imotrust Arad. Cele aproape 600 de parcele de teren au suprafeţe cuprinse între 400 şi 1.800 de metri pătraţi. Pentru că „ Via Carmina” nu aparţine de Arad ci de Vladimirescu impozitele sunt şi ele considerabil mai mici faţă de Arad. La finalizarea lucrărilor, cartierul va fi dotat cu un centru comercial şi o grădiniţă.

Prezenţă selectă

Evenimentul a fost deschis, după datină, de o slujbă de sfinţire a viitorului cartier. În ciuda vremii ploioase, s-au adunat la faţa locului cei peste 150 de invitaţi. În discursurile oficialităţilor s-a remarcat constant ideea de viziune a celor ce au pus umărul la dezvoltarea acestui proiect. De la primarul Aradului, Gheorghe Falcă, la primarul din Vladimirescu, Ioan Crişan, toţi vorbitorii au salutat efortul Alexandru Bercea, preşedinte fondator al Imotrust Arad, în ceea ce priveşte dezvoltarea proiectului Via Carmina. Alexandru Bercea a mulţumit tuturor celor ce au sprijinit realizarea proiectului, prezentând invitaţilor grupul de oameni din Imotrust care şi-au unit eforturile pentru punerea în practică a lucrărilor.

Petrecere câmpenească

Drumul de acces spre cortul încăpător era iluminat feeric de torţe, iar  invitaţii au putut să guste pe lângă sofisticate platouri gen bufet suedez, frigărui, grătare sau mici preparaţi la faţa locului, ţuică zdravănă, bere rece, vinuri şi încă multe altele puse la dispoziţie de organizatori. Evenimentul a fost animat de formaţia Daniel’s Band care a reuşit cu succes să dezmorţească atmosfera de toamnă timpurie.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Monica Tulcan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro