Stire

Scăpat de datorii - CET Arad primeşte subvenţia de la Guvern

18.09.2008 ⋅ 0 comentarii

CET Arad îşi va putea plăti cărbunele consumat iarna trecută cât mai curând, deoarece astăzi, la Bucureşti, are loc rectificarea de buget prin care Aradului îi revin 60 de miliarde lei vechi. 

Bani pe care Compania îi va livra Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, de la care CET-ul achiziţionează cărbunele. „Programul privind adunarea stocului de cărbune pentru această iarnă continuă. Până acum avem peste 320 de mii de tone de cărbune, urmează să mai intre pe poarta fabricii încă 80 de mii de tone. Ieri, am fost la Minister şi se pare că Guvernul îşi îndeplineşte obligaţiile privind subvenţionarea energiei termice. Mâine (nr. astăzi) va avea loc rectificarea de buget. În câteva zile sperăm să primim şi banii. De asemenea, au promis că până la sfârşitul acestui an vor da şi altă tranşă de bani. Dacă Guvernul va da sumele respective, CET Arad nu mai are decât datoriile curente. De asemenea, nu mai avem datorii nici la gaz”, declară Lucian Barniciu, director CET Arad. 

Încep probele

În ceea ce priveşte căldura, arădenii trebuie să ştie că CET Arad   va umple cât de curând coloanele cu apă pentru probele necesare înainte de pornirea căldurii în sezonul rece. Probele ar putea fi grăbi-te de vremea neobişnuit de rece pentru această perioadă. Directo-rul CET afirmă că întreaga populaţie va fi anunţată când se va demara acţiunea pentru a se evita incidentele. 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro