Stire

Şcolile din oraş şi-au primit elevii

18.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Şcoala Nr. 1 (Cocota), Şcoala Generală clasele I-VIII din Turnu, Grupul Şcolar „Gheorghe Lazăr”, Şcoala Generală Nr. 2 şi-au deschis, la începutul acestei săptămâni,  porţile pentru elevi. La manifestările prilejuite de acest eveniment au participat: primarul Iustin Cionca, viceprimarul Antal Petru, Constantin Igaş - deputat PD-L, Teodor Velici - consilier judeţean.

„Ştiu că mulţi dintre dumneavoastră simţiţi că vacanţa a durat prea puţin. Aşa şi este. A fost prea scurtă. Prea scurtă pentru a reuşi să vă construim o şcoală nouă, prea scurtă pentru ca domnii de la Bucureşti care ne-au promis bani şi ajutor pentru ca Pecica şi pecicanii să aibă instituţii noi de învăţământ, să se poată ţine de cuvânt. Dacă îmi doresc să ajung în Parlament, la toamnă, şi acesta e unul dintre motive: pentru că Pecica merită mult mai mult! Trebuie obişnuiţi, cei din Capitală, nu numai că vorba dulce mult aduce, dar şi că promisiunile trebuie respectate, pentru că oamenii nu le uită. Am investit în această clădire, pentru ca elevii noştri să se simtă mai bine aici, să vină cu mai mare plăcere la cursuri, pentru ca dascălii să aibă un mediu mai adecvat etalării vocaţiei lor nobile.

Anul şcolar stă să înceapă şi nu vreau să vă reţin mult de la reîntâlnirea cu colegii. Vreau să ştiţi însă cât sunteţi de importanţi pentru Pecica, şi dumneavoastră, cei din spatele catedrei, şi elevii în care ne punem speranţa că vor duce mai departe ambiţiile noastre, planurile pe care le avem - ca într-o bună zi să trăim în cel mai frumos, aranjat şi dezvoltat oraş al judeţului Arad. Administraţia locală pecicană a iniţiat un proiect prin care îşi exprimă recunoştinţa faţă de devotamentul cadrelor didactice care au slujit vreme îndelungată această comunitate şi care au format pecicani de buni simţ, pecicani corecţi şi gospodari – care au format, cu alte cuvinte, caracterul oraşului nostru. Vă mulţumesc şi pe această cale, dumneavoastră, formatorilor de oameni, pentru efortul pe care îl faceţi, un efort modest remunerat; le mulţumesc şi elevilor dumneavoastră, care vă ascultă şi vă duc mesajul dincolo de sălile de clasă: că trebuie să ne respectăm, să respectăm oraşul în care trăim, legile statului” – a spus primarul Iustin Cionca, în cuvântarea ţinută în faţa elevilor, părinţilor şi a cadrelor didactice. „Aş putea spune că totul a decurs aproape normal. De ce spun «aproape»?! Marea noastră nemulţumire - a cadrelor didactice, dar şi a părinţi-    lor - sunt condiţiile fizice în care s-a desfăşurat acesta deschidere a anului şcolar – pe terenul de sport, în timp ce afară ploua. Am ajuns în această situaţie datorită faptului că nu avem o sală festivă în această unitate de învăţământ, iar părinţii şi bunicii prezenţi la acest eveniment nu au avut loc în şcoală, nici măcar pe holurile instituţiei. Ţin să mulţumesc autorităţilor locale pentru implicarea în igienizarea şi reabilitarea unităţilor de învăţământ pe perioada vacanţei de vară”  - afirmă Claudia Balaş, director Grupul Şcolar „Gheorghe Lazăr”. Aceasta a ţinut să tragă un semnal de alarmă şi vizavi de situaţia elevilor ce sunt nevoiţi să vină la şcoală de după-amiază: „o altă nemulţumire de-a noastră se leagă de faptul că elevii vin la şcoală în două schimburi din cauza insuficienţei sălilor de clasă. Acest lucru este obositor pentru ei, întrucât după-amiaza elevii nu reuşesc să dea acelaşi randament ca la orele dimineţii. Din păcate de doi ani lucrările la şcoala nouă nu progresează semnificativ. Actualul Guvern nu are printre priorităţi şi şcoala din Pecica. Lucrările s-au oprit, dar sper ca actualii guvernanţi să-şi amintească că pe 30 noiembrioe sunt alegeri, iar părinţii acestor copii îi vor sancţiona la vot” – completează Claudia Balaş.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Razvan_Cretu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro