Stire

Direcţia Finanţelor Publice - Arădenii rău platnici s-au ales cu bunurile sechestrate

19.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Zeci de mii de acţiuni de executare silită au fost efecuate de reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad, în colaborare cu Garda Financiară, în primele opt luni ale anului, împotriva arădenilor rău-platnici la achitarea obligaţiilor bugetare. Astfel, aproximativ 30.000 de persoane s-au ales cu popriri pe conturi sau pe venituri, de la aceştia încasându-se în total peste 48 de miliane de lei. Totodată pentru 170 de arădeni s-au pus sechestre pe bunurile mobile, de la aceştia încasându-se, în final, suma de peste şase milioane de lei. Sechestre au mai fost puse şi pe bunuri imobile, în cazul altor 72 de arădeni, sumele încasate de la aceştia ridicându-se la aproximativ şase milioane de lei.

Totuşi, cei mai mulţi dintre arădenii datornicii, peste 57.000, au înţeles să îşi achite datoriile doar în urma unor somaţii. Suma încasată de la aceştia se ridică la peste 82 de milioane de lei.

Călin Arusti – purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad ne-a informat că, în primele opt luni ale anului au fost organizate 99 de licitaţii, fiind valorificate bunuri în sumă de 2.243.581 lei. În vederea recuperării datoriilor, s-a procedat chiar la sechestrarea stocului de marfă a agentului economic, sigilarea şi depozitarea în spaţii special amenajate.

„Administraţia fiscală eficientă se bazează în mare măsură pe conformarea voluntară a contribuabililor (persoane juridice şi persoane fizice) la plata obligaţiilor bugetare. Este cel mai uşor de lucrat şi se dezvoltă o relaţie de respect reciproc între Fisc şi contribuabilii care şi-au dezvoltat conştiinţa fiscală fiind astfel buni platnici. Pe de altă parte există contribuabili care trebuie «stimulaţi» ca să-şi îndeplinească obligaţiile bugetare. Aici intervine activitatea de executare silită, de control fiscal, în strânsă colaborare cu Garda Financiară, în ultimul timp fiind intensificate eforturile în vederea recuperării datoriilor acumulate de contribuabili”, ne-a declarat Călin Arusti.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro