Stire

O nouă ediţie a Simpozionului Linux la UVVG

19.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” găzduieşte în perioada 17-21 Septembrie 2008, cea de-a VI-a ediţie a Simpozionului  „Linux şi Medii Virtuale de Instruire”, un simpozion de e-Learning în lumea programelor publice şi a sistemelor de operare de tip UNIX.

Manifestarea este organizată de Facultatea de Informatică a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, în colaborare cu Grupul utilizatorilor români de Linux,  Consiliul Judeţean Arad şi Facultatea de Informatică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

La deschiderea simpozionului au participat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, prof. univ. dr. Maria Puşchiţa, prorector cu probleme de cercetarea ştiinţifică, conf. univ. dr. Antoanela Naaji, prodecan al Facultăţii de Informatică, dar şi elevi, studenţi, cadre didactice din învăţământul universitar şi preuniversitar din Arad, Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Tg. Mureş, Bacău. Rectorul UVVG, Aurel Ardelean, a precizat că „ideea de a organiza un concurs de informatică, ca manifestare satelit, aduce un plus de tinereţe prin participarea finaliştilor, cot la cot cu informaticienii şi cu cadrele universitare”. Totodată, domnia sa a subliniat importanţa alocării a 6% din PIB pentru învăţământ, iar Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, care doreşte să se integreze în structurile europene, conform convenţiei de la Lisabona, susţine realizarea noilor cuceriri în domeniul IT şi utilizarea acestora în procesul de educaţie.   

Programul seminarului cuprinde prezentări de lucrări originale, dezbateri şi demonstraţii ale unor produse program cuprinse în şase secţiuni principale: Noutăţi din lumea Floss; distribuţii Linux, noi instrumente soft; comunităţi şi proiecte româneşti; ce înţeleg eu prin e-learning. Cum ar trebui folosită TIC la clasă?; medii virtuale de instruire în predare ştiinţelor;  ALICE – mediu pentru produs animaţii sau pentru a învăţa programarea orientată pe obiect ?

Tot în cadrul acestei ediţii vor fi desemnaţi câştigătorii Concursului Naţional de Informatică PROINFO 2008, organizat de Facultatea de Informatică a UVVG la care participă elevi şi studenţi din toate colţurile ţării.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: (A.C.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro