Stire

Deşeurile, sursă de profit

25.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Data de 4 octombrie marchează ziua în care Agenţia pentru Protecţia Mediului reia campania „Marea Debarasare”, prin care arădenii se vor putea debarasa de obiectele inutile din casele lor, cum ar fi vechiturile ce umplu şifonierele şi balcoanele, în special aparatura electrocasnică învechită. Deşeurile respective pot fi colectate chiar din faţa caselor sau blocurilor.

Această iniţiativă este ca urmare a celorlalte două campanii de colectare a deşeurilor, din data de 3 noiembrie 2007 şi 19 aprilie 2008, prin care agenţii de salubritate au colectat nici mai mult nici mai puţin de 650 de tone deşeuri.

Această campanie sprijină ideea de un oraş mai curat, o ţară mai curată, mai ales că deşeurile reprezintă, pe lângă obligaţia impusă de Uniunea Europeană privind colectarea deşeurilor şi o adevărată valoare pe piaţa reciclării. Noutatea din această campanie de toamnă constă în faptul că „Marea Debarasare” se doreşte a fi nu numai o acţiune de o zi, ci startul unei campanii la nivel naţional care se va pretinde pe un an întreg, în prima sâmbătă a fiecărei luni.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Roxana Rusu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro