Stire

Majorare de ajutor social pentru - ?Bani de liceu?

26.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Elevii mai au timp până la întâi octombrie pentru a se înscrie la programul „Bani de liceu“ program ce presupune acordarea unui ajutor de 180 de lei pe lună pentru cei care provin din familii al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni este de maximum 200 de lei. Noutatea programului este majorarea ajutorului de la 150 de lei la 200 de lei.

Cei care beneficiază de Programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu“ sunt elevii care urmează, la cursuri de zi, liceu sau învăţământ profesional, şcoala de arte şi meserii şi anul de completare, şi sunt aflaţi în întreţinerea familiilor, al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maximum 200 de lei. „Acest ajutor financiar «Bani de liceu» se acordă pe bază de cerere, formulată de elev cu autorizarea  reprezentantului legal, după care este depusă la secretariat, ca mai apoi să fie înregistrată până la data de 1 octombrie 2008 , la unitatea de învaţământ la care elevul este înscris. Condiţia este ca potenţialii beneficiari să aibă un venit de maxim 200 de lei, pe cap de familie. Noi preluăm datele de la unităţile de învăţământ pentru pasul următor de gestionare a datelor, în vederea acordării ajutorului social“, afirmă Mihai Dumitrescu, abilitat de Inspectoratul Şcolar Judeţean să se ocupe de proiectul „Bani de Liceu“.

De asemenea, pot depune cereri şi elevii care beneficiază de o măsură de protecţie sau se află sub tutelă sau curatelă, dar în aceleaşi condiţii de venit. Astfel, în intervalul 1-18 octombrie, Consiliile Locale vor evalua eligibilitatea cererilor depuse iar în 28 octombrie va fi afişată lista beneficiarilor pe internet, la adresa banideliceu.edu.ro. Contestaţiile pot fi depuse între 28 octombrie şi 2 noiembrie şi vor fi rezolvate în perioada 2 - 6 noiembrie.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sandra Stoler ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro