Stire

La Şedinţa CLM - PSD-iştii, ?mpotriva subvenţiilor pentru CTP

26.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Consilierii locali municipali au votat ieri, în şedinţa publică extraordinară, toate proiectele de pe ordinea de zi, chiar dacă la unele au avut loc amendamente şi chiar intervenţii.

S-a luat cuvântul la proiectul privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu „Construire fabrică distribuţie carburanţi amplasată în Arad, strada Câmpineanu nr.1”. Reprezentanţii depozitului de fructe de lângă locul în care se doreşte amenajarea staţiei de carburanţi sunt împotriva construcţiei, susţinând că documentaţia din proiect nu este completă. La fel a susţinut şi consilierul Claudiu Cristea, care s-a arătat şi el împotriva staţiei de carburanţi spunând că beneficiarii nu au aprobarea vecinilor.

 

Viceprimarul, Ovidiu Marian a explicat că proiectul a fost o dată amânat tocmai pentru a se face verificări. Pentru că nu s-a constatat nici o neregulă şi documentaţia este completă se poate vota, totul fiind legal. 

Pesediştii, împotrivă

Consilierul Teodora Hotăran   a ţinut să aducă un amendament la proiectul privind aprobarea subvenţionării cu un procent de 30% a cheltuierilor totale de exploatare ale CTP, aferent transportului în comun cu tramvaiele, începând cu luna septembrie 2008. Consilierul cerea să nu se scrie începând cu luna septembrie, deoarece Compania are nevoie de bani doar pe perioada lucrărilor BERD.

„Lucrările BERD poate nu vor mai fi şi la anul. Poate nu mai trebuie această subvenţie şi de aceea ar trebui să se scrie în proiect că banii se acordă pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie. Anul viitor să se voteze din nou”, afirmă Teodora Hotăran.

În afară de colegii ei de partid, nimeni nu a votat acest amendament. Cu toate intervenţiile şi amendamentele, toate proiectele supuse ordinii de zi au trecut fără probleme. Astfel, s-au aprobat banii pentru marile societăţi şi pentru reabilitări. De asemenea,    s-a aprobat modificarea hotărârii privind stabilierea impozitelor şi taxelor locale cu referire la taxa de salubritate.  S-au acordat şi 15 mii de lei, Colegiului „Moise Nicoară” pentru cumpărarea substanţelor chimice ce vor fi folosite la Olimpiada de chimie.

Şedinţa extraordinară s-a încheiat după aproximativ 40 de minute.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro