Stire

Patronii arădeni ce ?nchiriază maşini - Cu pierderi considerabile de pe urma afacerilor

26.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Patronii unor firme ce au ca obiect de activitate închirierea maşinilor, se confruntă cu probleme grave, fiindu-le furate şi distruse maşini din dotare. O nouă strategie a fost pusă în aplicare de unii cetăţeni, spre disperarea patronilor societăţilor ce închiriază, şi anume, înlocuirea pieselor din maşini cu altele, desigur mai vechi. Patronii firmelor emit aceeaşi idee; legea este permisibilă cu infractorii, ei putând fi acuzaţi de abuz de încredere şi nu de hoţie,     de vreme ce autoturismele le-au fost acordate cu voia.

Patronului firmei „Verbiţă“, Mihai Verbiţă, i s-au furat până acum şase maşini din dotare, ca să nu mai vorbim de autoturismele avariate şi cu piese înlocuite. „Până acum mi s-au furat şase maşini din dotare şi multe altele au defecţiuni grave dar mai ales, au piese înlocuite. Poliţia şi-a făcut datoria, reuşind într-un timp foarte scurt să îmi recupereze autoturismele, însă legea le oferă şansa de a se sustrage unor acuzaţii, este permisibilă. Unii dintre cei care închiriază îşi bat joc, considerând că ei au plătit o sumă pentru închiriere şi îşi pot permite să facă ce vor. Mai mult decât atât, ei refuză să plătească ceea ce au distrus. Cei care distrug sunt din păcate români arădeni şi nu numai. Pentru a preîntâmpina astfel de incidente am pus sisteme de supraveghere şi vom fi foarte atenţi să nu se mai repete“, a declarat acesta.

Patronii firmelor au pierderi considerabile din pricina lipsei bunului simţ, a hoţiei sau a răutăţilor voite. Un alt patron păgubit, Lucian Coroban, are aceleaşi probleme. „Maşinile ne sunt înapoiate stricate şi avariate. Cele mai frecvente probleme sunt jenţile deformate, planetarele rupte, caroseriile zgâriate, tapiţeia arsă cu ţigara ori parbrizele sparte. Adesea, aceştia dau vina pe drumurile proaste, dar sunt sigur că ar fi mult mai atenţi dacă ar fi vorba de maşinile lor. Ne-au fost furate două maşini, pe care cu greu am reuşit să le recuperăm   din Germania. Cu toate că închiriem maşini şi străinilor, cei mai nese-rioşi clienţi sunt românii“, afirmă patronul.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sandra Stoler ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro