Stire

Aradul va avea Centru de Informare şi Promovare Turistică

27.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Un proiect important adoptat de consilierii judeţeni cu unanimitate de voturi în şedinţa de ieri a fost cel referitor la înfiinţarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică al Judeţului Arad. În acest sens, la începutul lunii septembrie, a fost lansat Programul Operaţional Regional 2007-2013 – „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”.

Programul presupune crearea unei reţele naţionale de centre de informare şi promovare turistică. În cadrul acestuia, se vor aloca fonduri nerambursabile pentru construirea, modernizarea, consolidarea şi extinderea clădirilor în care vor funcţiona Centrele. Totodată, prin acest program, se vor achiziţiona echipamente şi software, pentru dotarea centrelor şi se vor crea baze de date cu informaţii turistice.

Serviciul va funcţiona în subordinea directă a preşedintelui Consiliului Judeţean Arad. Din bugetul Consiliului Judeţean Arad se vor aloca resursele financiare necesare implementării optime a proiectului în condiţiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale, în valoare de 1.700.000 lei. Totodată, în cadrul acestei şedinţe s-a aprobat alocarea sumei de 100.000 lei, pentru asigurarea co-finanţării (minim 2% din valoarea cheltuielilor eligibile) şi a altor cheltuieli necesare demarării procedurilor în cursul acestui an.

Pentru prima cerere deschisă, cu termen limită 10 octombrie 2009, se pot depune proiecte numai de către 10 autorităţi publice locale nominalizate, printre care şi Consiliul Judeţean Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro