Stire

Soluţia CJA - Parcarea interioară eliberează Vicenţiu Babeş

27.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Circulaţia pe strada Vicenţiu Babeş nu va mai fi sugrumată de zecile de maşini parcate haotic de o parte şi de alta a drumului. Consilierii judeţeni au adoptat în şedinţa de ieri un proiect prin care Direcţia pentru Protecţia Copilului va ceda o parte din terenul aflat în curtea clădirii în favoarea Serviciilor Comunitare, pentru amenajarea a 40 de locuri de parcare, destinate arădenilor care au de rezolvat probleme la aceste servicii.

Imobilul situat în municipiul Arad, str. Vicenţiu Babeş nr. 11-13, face parte din domeniul public al judeţului Arad. O parte se află în administrarea directă a serviciilor publice comunitare de evidenţa persoanei, paşapoarte, regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, iar cealaltă în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad (Centrul Maternal).

Pentru accesul mai uşor al populaţiei la serviciile publice comunitare, s-a întocmit un studiu de fezabilitate pentru amenajarea parcărilor şi spaţiului din jurul imobilului. Studiul a fost aprobat de către consiliul judeţean. În vederea executării parcării din spatele imobilului este necesară lărgirea suprafeţei de teren aflat în administrarea serviciilor publice comunitare cu 821,32 metri pătraţi.

Conform studiului de fezabilitate şi ţinând cont de necesitatea demolării unor construcţii (magazii, şoproane) aprobate a fi demolate,  valoarea lucrărilor necesare  amenajării parcărilor din spatele clădirii, amenajării drumului de acces se estimează la suma de 330.000 lei.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro