Stire

Serviciile de Evidenţă a Populaţiei ? mai aproape de cetăţeni

27.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Localnicii din Birchiş, Petriş şi Vărădia de Mureş, Grăniceri şi Pilu nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri pentru a ajunge la Serviciile Publice Comunitare de Evidenţă a Populaţiei. Consilierii judeţeni au votat un proiect prin care cele trei cinci localităţi vor fi rearondate la Serviciile înfiinţate în comunele Săvârşin şi Socodor.

Solicitările au fost făcute de către primării. Motivul acestor cereri este distanţa mai mică pe care urmează să o parcurgă locuitorii celor cinci localităţi până la Serviciul local de evidenţă a persoanelor.

În acest sens, şi consiliile locale Birchiş, Petriş şi Vărădia de Mureş au aprobat, prin hotărâre de consiliu local, rearondarea localităţilor, la Seviciul de Evidenţă Săvârşin. Aceste consilii locale erau arondate la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Lipova.

O situaţie asemănătoare este şi cea de la Socodor. Aici Consiliul local a înfiinţat serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor, în urma câştigării proiectului PHARE 2005 „Primăria Socodor, cu un pas mai aproape de cetăţeni”. Astfel, consiliile locale Grăniceri şi Pilu au aprobat rearondarea la acest serviciu. Aceste comune erau deservite de către serviciul de evidenţă de la Chişineu-Criş.

Un aviz favorabil pentru funcţionarea celor două servicii nou înfiinţate de la Săvârşin şi Socodor a fost emis şi de Inspectoratul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro