Stire

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi - Zeci de tineri au locuri de muncă

27.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Arad, a organizat ieri, „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi“. Evenimentul a avut loc în Piaţa Gării, la Restaurantul Bucegi. Au participat absolvenţi de şcoli profesionale, de liceu şi de studii superioare.

La bursă au participat 64 de firme iar oferta a fost vastă: 1.300 de posturi. Cu toate acestea, la bursă au participat doar 360 de tineri. Dintre aceştia, au fost selectaţi 95 de tineri absolvenţi iar pe loc au fost angajate 62 de persoane. „Cele mai multe locuri de muncă au fost cele din domeniul construcţiilor: zidar, dulgher, sudor, lăcătuş dar şi muncitori necalificaţi. Domeniul construcţiilor este urmat de cel al confecţiilor şi anume confecţionere, operatori confecţii. Sectorul turism a oferit, de asemenea, locuri de muncă (cameriste, recepţionere, agenţi de turism). Au predominat locurile de muncă cu studii medii, constituind peste 80% din totalul locurilor disponibile la această bursă“, a declarat Adriana Şoneriu, şef  birou AJOFM Arad.

Diferenţa de locuri de muncă a fost reprezentată de locurile de muncă cu studii superioare: economişti, jurişti, inspectori protecţia muncii, ingineri mecanici, profesori  de limbi străine. „Tinerii beneficiază de facilităţi în anumite condiţii dacă sunt înregistraţi în evidenţa Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă.  Ei primesc prime la angajare cu condiţia să rămână timp de un an pe postul ocupat iar contractul se face pe perioadă nedeterminată“, a mai declarat aceasta.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sandra Stoler ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro