Stire

Dezastru la noul examen auto - Calculatorul decimează viitorii şoferi

27.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Premieră la Serviciul de Permise Auto Arad. Ieri, pentru prima dată, examenul pentru obţinerea permisului auto s-a susţinut în sistem electronic, pe calculator. Din nefericire pentru cei ce au avut prilejul să inaugureze acest sistem, rezultatele au fost dezastruoase.

Din cele 93 de persoane care s-au prezentat la examenul pentru obţinerea permisului auto numai 18 l-au promovat. Dacă examenul propriu-zis a mers ca pe roate, întrebările i-au cam pus în încurcătură pe candidaţi. Se pare că majoritatea au fost surprinşi, într-un mod neplăcut, de întrebările de natură tehnică, referitoare la mecanismul intern al autovehiculelor. Răspunsul autorităţilor vine însă să infirme această teorie. Vina nu este a celor care au redactat întrebările, ci a sistemului.

„Din 93 de persoane care s-au prezentat la examinare astăzi, doar 18 au fost admise. În comparaţie cu alte examinări rezultatul este mai slab şi acest lucru se datorează probabil faptului că aceşti candidaţi nu erau suficient de bine pregătiţi. Examinarea a mers foarte bine, întrebările sunt tot aceleaşi. Acest sistem este un sistem simplu şi la îndemâna tuturor. Se pare însă că la nivel de ţară, acolo unde deja s-a implementat acest mod de a da examenul de obţinere a permisului de conducere, rezultatele au fost tot sub medie la primele examinări,” declară Daniel Dascălu, purtător de cuvânt al Prefecturii Arad.

Mai bine sau mai puţin pregătiţi, candidaţii care nu au fost admişi la primul test pot relua examenul, iar partea bună este că deja sunt familiarizaţi cu acest sistem de examinare, devenit spaima viitorilor şoferi din România.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andrea Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro