Stire

?ncepe noul an universitar ? cresc şi chiriile!

27.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Cu mai puţin de o săptămână înainte de începerea anului universitar, câteva mii de studenţi sunt în căutarea unui acoperiş deasupra capului. Universităţile arădene oferă aproximativ 2.000 de locuri de cazare pentru studenţi, însă acestea nu sunt de ajuns. Aşa că agenţiile imobiliare şi chiriaşii pe cont propriu cresc din nou chiriile în aceasta perioadă.

Mulţi dintre studenţi sunt nevoiţi să apeleze la agenţiile imobiliare pentru a-şi găsi casă în Arad. Cererea mare de pe piaţă apărută în această perioadă nu poate decât să bucure agenţiile imobiliare. Reprezentanţii acestora spun că sunt studenţi care se grupează şi  cer direct agenţilor imobiliari să închirieze un apartament pe dura- ta anului universitar. „Este cerere foarte mare în această perioadă şi preţurile au crescut foarte mult din lipsa locurilor de cazare. Studenţii sunt nevoiţi să aleagă această variantă. Sunt şi studenţi care apelează direct la chiriaşi, dar foarte mulţi apelează la agenţii, pentru că e mai uşor, mai ales dacă nu sunt din Arad”, a declarat reprezentatul unei agenţii imobiliare.

Şi pentru că unii dintre proprietarii de spaţii de închiriat sunt reticenţi când vine vorba de studenţi chiriaşi, aceştia apelează direct la agenţiile imobiliare. Dar spre deosebire de preţul cazării în cămine, închirierea unui apartament ajunge şi la câteva zeci de ori mai mult. O garsonieră într-un cartier mărginaş se închiriază începând de la 110 de euro şi ajunge până la 300 de euro în-  tr-o zonă centrală. Un apartament de două camere se închiriază cu preţuri între 200 de euro şi 400 de euro, în timp ce unul de trei camere porneşte de la 300 de euro şi ajunge până la 600 de euro, cu dotările aferente.

Aşadar, studentii vor trebui să aleagă din următoarele preţuri: cazare la cămin: 50 RON – 80 RON; închiriere garsonieră: 175 – 350 euro; închiriere apartament 2 camere: 200 – 400 euro sau apartament 3 camere 300 – 600 euro.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: N. Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro