Stire

Termopanele, o afacere avantajoasă

27.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Arădenii renunţă tot mai mult la geamurile de tip vechi, în favoarea celor din tâmplărie PVC, aluminiu şi lemn stratificat. Nu mai vorbim despre spaţiile comerciale care au început în urmă cu câţiva ani să fie amenajate doar cu uşi şi geamuri din materialul amintit mai sus. Putem spune că termopanele au împânzit oraşul.

Cele mai multe vânzări în domeniu se înregistrează toamna, când arădenii îşi pregătesc locuinţa pentru anotimplul răcoros. Specialiştii în domeniu afirmă şi ei că sistemele de uşi şi ferestre din profile PVC extrudat (tâmplărie termopan) sunt o soluţie modernă, care începe să aibă amploare. „Am strâns bani şi acum o săptămână am studiat piaţa ofertelor de termopane din oraş şi mi-am schimbat geamurile în toată casa. Am ales tâmplăria PVC deoarece a costat mai puţin decât celelalte”, afirmă Veronica Maghiar. Dacă luăm la analizat doar un bloc din oraşul nostru constatăm că 70 %  dintre locatari au optat pentru termopane. Mai mult de atât, sunt şi foarte mulţi pensionari care au ales acest sistem în locul celui vechi. „Fiica mea m-a convins să înlocuiesc geamurile, care nu au fost schimbate de când s-a construit blocul, adică de acum 30 de ani. Şoţul meu le vopsea în fiecare an, dar  nu mai arătau bine. Le-am înlocuit deoarece am probleme de sănătate şi nu pot să stau în frig”, spune Lenuţa F, pensionară 65 ani.

Oamenii aleg geamurile tip termopan nu numai pentru estetică, dar şi pentru calităţile pe care le au: izolare termică şi fonică, precum şi protecţie impotriva emisiei de substanţe nocive, dar şi intreţinere uşoară. Fie noi, fie achiziţionate second hand aduse în urma demolărilor de imobile din Germania, termopanele au devenit accesibile tuturor. Nimeni nu mai cumpără vechile ferestre din lemn simplu, care încă continuă să se mai expună prin oboarele din judeţ. Deşi în Arad, firmele de termopane au împânzit oraşul, patronii nu se plâng, deoarece de la an la an vânzările sunt în creştere. „Toamna aceasta am avut cele mai multe vânzări la cele din PVC colorat. Aceasta este tendinţa anului şi se pare că arădenii o preferă. Atât la uşi cât şi la geamuri”, susţine Florian Banc, patronul unei firme de renume de tâmplărie PVC şi aluminiu. Tot specialiştii estimează că în cel mult 10 ani geamurile vechi vor dispărea din peisajul arădean. Preţul unui produs din tămplărie PVC, aluminiu sau lemn stratificat diferă în funcţie de firmă, dimensiune şi materialul folosit. Cel mai ieftin se găseste la preţul de 300 lei.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro