Stire

A ?nceput distribuirea ajutoarelor pentru persoanele defavorizate

30.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Distribuirea produselor alimentare gratuite către arădenii care fac parte din categorii sociale defavorizate a început. Acţiunea face parte dintr-un program al guvernului, decis prin Hotărârea 410 din 2008, în care se precizează că  persoanele defavorizate vor primi zahăr şi făină din stocul de intervenţie comunitar al Uniunii Europene.

Până acum în depozitul Cargo, unde sunt ţinute produsele au fost aduse 200 de tone de făină şi     189 de tone de zahăr. În total pentru Arad vor sosi peste 500.000    de tone de făină şi aproximativ 155.000 de tone de zahăr.

Primele transporturi către populaţie au fost făcute în data de 23 septembrie. Astfel, la Nădlac au  fost împărţite 11.060 kilograme, la Ineu – 7.460 kilograme, la Pecica 22.180 de kilograme, iar la Curtici 14.860 kilograme.

De aceste ajutoare vor beneficia o dată pe an 4.900 de persoane care au venitul minim garantat, 16.000 pensionari care au lucrat în agricultură şi 1.100 de persoane care sunt îngrijite de către centre sau beneficiază de mese     la cantine ori de ajutor social sau sunt sprijinite de organizaţiile non-profit. Fiecare dintre ei va primi 20 de kilograme de făină şi şase kilograme de zahăr.

Ambalajul produselor este unul special, pe care s-a inscripţionat faptul că este interzisă comercializarea acestora. Măsura a fost luată pentru împiedicarea scoaterii acestor produse spre vânzare. Oricum, şi reprezentanţii Gărzii Financiare şi ai Poliţiei vor fi avea grijă ca astfel de situaţii să nu existe. 

În total, pentru acest an, în judeţul Arad vor sosi aproximativ  450 de tone de făină şi peste      480 de tone de zahăr. Beneficia-  rii produselor sunt aproximativ 26 de mii de arădeni aleşi de Casa Judeţeană de Pensii şi Direcţia Muncii.

Potrivit prefectului Gavril Popescu, operaţiunea de împărţire a produselor alimentare se va finaliza în luna decembrie a acestui an.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro