Stire

Razie prin barurile arădene - Elevi la taclale ?n timpul orelor de şcoală

30.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Ieri, în jurul orei 11.00, mai mulţi agenţi de poliţie de proximitate au pornit în razie prin barurile de lângă liceele arădene, pentru a urmări îndeaproape absenteismul la elevi. Departe de a descoperi o masă de elevi care preferă să stea prin baruri decât la ore, poliţiştii s-au mulţumit cu cei prinşi asupra faptului, le-au luat datele personale, şi de aici... fiecare şcoală cu regulamentul ei.

Doar 12 elevi au fost depistaţi în baruri în timpul orelor de curs şi acest lucru pentru că, spun unii, e doar luni. Într-o zi de vineri, altfel ar sta treaba.

Lunea, nici iarba nu creşte

„Păi bine, normal că nu au găsit mulţi elevi la un suc sau o cafea, că e doar luni. Dacă ar merge zi de zi, poate că ar fi surprinşi. Joia şi vinerea e teroare. Şi ce dacă îi prinde, ce le face? Dirigintele se face că uită şi aşa mai departe. Să fim serioşi, de chiulit, tot se chiuleşte”, ne declară un liceean răzvrătit, pe numele său Sergiu S.

Într-un bar din centrul oraşului, cinci tinere majore în clasa a XII-a se respectau la ora prânzului cu o cafea sau suc natural, fără să acorde vreo importanţă faptului că, în timp ce ele stau de vorbă la un suc/cafea/apă minerală, colegii lor se pregătesc pentru examenul de bacalaureat. Fără nici un pic de regret, tinerele le-au dat agenţilor de poliţie datele personale, liceul la care studiază, iar alte explicaţii ar fi fost de prisos. Nici nu au aşteptat ca domnii poliţiştii să părăsească localul, ci au izbucnit în hohote de râs, convinse că acest episod reprezintă un motiv de mândrie pentru viaţa lor socială.

Chiulangita cronică  „răsplătită” cu sancţiuni

Escapada le-ar putea costa chiar şi scăderea mediei la purtare. Însă această decizie o ia doar comitetul director din şcolile pe care le frecventează cei ce au fost prinşi chiulind. „Lista cu cei ce au fost prinşi în baruri va fi înaintată cu adresă Inspectoratului Şcolar Judeţean, iar de acolo va ajunge la şcolile de care aparţin aceşti elevi. Inspectoratul Şcolar Judeţean şi direcţiunea şcolilor de care aparţin elevii vor lua măsurile împotriva celor ce au absentat de la cursurile şcolare”, Alexandru Herczog, agent şef Compartiment Proximitate, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andrea Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro