Stire

La Nădlac, Moldoveni ascunşi printre utilaje

01.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat şase cetăţeni moldoveni ascunşi într-un automarfar încărcat cu părţi componente utilaj terasier care intenţionau să ajungă ilegal în spaţiul Schengen.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat cetăţeanul român Emil T.  la volanul unui autocamion, care, conform documentelor de însoţire, era încărcat cu patru colete, compuse din utilaj terasier.

În timp ce poliţiştii efectuau controlul de frontieră, au găsit, ascunse  în remorcă printre încărcătura automarfarului, şase femei cu vârste cuprinse între 14 şi 51 de ani.

Din primele cercetări s-a dovedit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Republica Moldova şi au intrat în ţară legal în cursul lunii trecute, intenţionând să ajungă ilegal într-o ţară din spaţiul Schengen, pentru a-şi găsi locuri de muncă.

Luat la întrebări, şoferul a declarat poliţiştilor că nu ştia despre faptul că cele şase femei se află în automarfarul pe care îl conducea.

Poliţiştii de frontieră au început asupra acestora urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei. Totodată, cercetările continuă în vederea depistării persoanelor implicate în organizarea şi călăuzirea grupurilor, precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Acest grup de şase transfugi este al treilea din această lună în cadrul aceluiaşi Punct de Trecere a Frontierei Nădlac, cele şase persoane făcând parte din cele 99 care au încercat să iasă ilegal din România prin toate PTF arădene, fie cu documente false sau falsificate, ori ascunşi în mijloace de transport pe parcursul lunii septembrie.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro